Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Ввозити авто на бляхах заборонять. Уже ввезені – дозволять розмитнити?

Позицію парламентської коаліції щодо майбутнього автомобілів з іноземною реєстрацією озвучила дружина Генерального прокурора, представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко.

Під час прямого ефіру на телеканалі 112 вона повідомила, що у наступні три місяці буде прийнято закон, який заборонить в’їзд в Україну автомобілів з іноземною реєстрацією по «транзитних» «тимчасових» схемах.
«Уже працює робоча група, ми найближчим часом закриваємо кордон для того, щоб не продовжувати ці транзитні пересування, це накопичення в Україні таких незаконних автомобілів. Я думаю місяць-два. Ми повинні до листопада прийняти закон, який заборонить в’їжджати, тобто ми припиняємо таку навалу», – розповіла Луценко.
Судячи з наступних реплік політика у Верховній Раді міркують
«Про вартість мита, про платежі, які повинні бути сплачені, про штрафні санкції. І зараз напрацьовуються умови мораторію на перевірки, на драконівські методи, які ніби застосовують, – заявила Ірина Луценко.Якийсь певний період мораторію на такі драконівські заходи буде зроблений, але кордон закриється і напрацюється компромісний варіант розмитнення цих автомобілів», – зазначила спікер Президента в Верховній Раді.
Зазначимо, що з вівторка під парламентом та в областях проходили пікети громадських організацій, які відстоюють права автомобілістів, що скористалися прогалинами в законодавстві.

Новим тернопільським громадам віддадуть усю землю

Для завершення ремонту дамби немає фінансування