Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Ринок нерухомості Тернополя: за скільки можна орендувати квартиру?

На сьогодні ринок нерухомості Тернополя представлений великою кількістю варіантів. Кімнати, квартири, котеджі, приватні будинки тощо. 

Для аналізу цього спектру я провела огляд двох найпопулярніших порталів, на яких тернополяни можуть шукати житло – “Дом.Риа” та “ОЛХ”.

Якщо “Дом.Риа” у Тернополі пропонує 2456 оголошень (станом на момент написання публікації), то на “ОЛХ” їх лише 91. Що стосується цінової політики – на сайтах вона представлена однаково.

Станом на сьогодні, 13 вересня, найдешевше в Тернополі можна орендувати кімнату або ліжко-місце (на підселення до кімнати). Залежно від району, стану квартирі, кількості жильців, наявності індивідуального опалення та техніки вартість коливатиметься в межах 500-1500 гривень.

Наступними у рейтингу йдуть окремо орендовані квартири. При тому варто зазначити, що ціни на одно- та двокімнатні (залежно вже від вище перерахованих умов) можуть й не сильно відрізнятися. Так, найдешевше однокімнатну квартиру можна винайняти за 1300-1400 гривень без комунальних послуг. А от вже за 1600-1700 пропонують і двокімнатне житло (теж без комунальних), проте зі значно гіршими умовами. Тому тут варто обирати – площа, або якість та умови проживання.

“Стандартна” вартість оренди двокімнатної квартири коливається в межах 2200-2800 гривень, проте можна знайти як дорожче, так і дешевше.

За трикімнатну оселю доведеться викласти від 2000 гривень на місяць. Низькі ціни зумовлені відсутністю ремонту, меблів (всіх або частково) тощо. Квартира з гарним ремонтом, технікою, меблями та індивідуальним опаленням обійдеться не менш ніж у 3500 гривень.

Все що більше – дорожче.

Оглянувши ринок нерухомості та специфіку подачі оголошення можу виділити декілька нюансів, на які слід звертати увагу:

  1. кількість загальних кімнат та орендованих;
  2. умови винаймання;
  3. хто розміщує оголошення – власник чи представник агентства (якщо останній, то йому за послуги доведеться заплатити місячну суму оренди).

Проте з власного досвіду можу сказати, що більшість оголошень не відповідає дійсності. Клієнтів заманюють гарними фотографіями, які рідко коли відповідають дійсності. Тому всі апартаменти варто дивитися безпосередньо.

Христина Слота

Керівник патрульної поліції розповів про відмінності Тернополя й Одеси

У Тернополі горіла бібліотека (ФОТО)