Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі через дефіцит автогазу на заправках різко піднялася ціна

На деяких тернопільських автозаправках спостерігається дефіцит газу, а відтак через його малу кількість власники автозаправок піднімають ціну.

Зокрема, останнім часом перейти «на газ» практично встиг мало не кожен другий автовласник, адже ціни на бензин і дизильне паливо давно «кусаються». Однак, і тепер автівки на «газі» – не панацея для автомобілістів, адже лише за минулий  тиждень літр газу подорожчав на 1 грн. і на деяких заправках тепер коштує близько 12 гривень.

Пояснюють дефіцит газу тим, що значно зменшилися поставки з Білорусії та Росії.

Тепер на аукціоні вартість газу складає 20 тис. грн. за тонну. Тому передбачають, що невдовзі літр газу коштуватиме 13-13,5 грн. за літр.

Станом на сьогодні середня ціна на автогаз – 11,20 грн. Найдешевший газ на автозаправці «Укранафта» – 10,70 грн. На автозаправках «W.O.G» та «ОККО» газ дорожчий і коштує від 11,20 до 11,90 грн. за літр.

Водночас, варто зауважити, що в Тернополі вже кілька днів не працює газозаправна станція у Підгородньому через відсутність запасів газу у резервуарах. Про те, що закінчуються запаси газу, повідомляють і на заправці «ОККО».

Соціологи розповіли про реальну ситуацію з виборами в Україні

ФК “Тернопіль” зійшов з дистанції – команда знялася з чемпіонату