Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі презентували фільм про упівців у радянському ГУЛАГу (ФОТО)

19 серпня у тернопільському кінотеатрі «Сінема Сіті» відбувся допрем’єрний показ української кінострічки «Червоний», яка розповідає про перебування українських повстанців у радянському ГУЛАГу, а також розповідає про їхню силу, мужність, волю та нескореність.

Режисером фільму став Заза Буадзе. За його словами, всі актори, які знялися у фільмі – актори українських театрів. Зйомки фільму розпочалися у березні 2016-го. І переповідають події 1947 року. Стрічка знята за мотивами роману Андрія Кокотюхи «Червоний». У широкий прокат фільм вийде у День Незалежності 24 серпня. Покажуть його у 150 кінотеатрах країни. Частину коштів, а саме 10 мільйонів гривень, на зйомки фільму виділили із Держкіно.

– Фільм навряд чи може змінити життя людини, але подарувати позитивну емоцію може, – наголосив перед прем’єрою фільму режисер стрічки. – Гасло нашого фільму «Боротьба, яка триває досі», і це не тільки про повстання українців у ГУЛАГах, а ще про боротьбу, яка триває сьогодні, адже у нашій країні війна і там на Сході це далеко не єдиний фронт. Ця війна закінчиться тільки тоді, коли ми переможемо, а це обов’язково буде. І цей фільм – це також своєрідна зброя. І якщо ворог оголосив нам гібридну війну, то давайте воювати з ним на всіх фронтах, в тому числі, і в кіно, і давайте перемагати, адже іншого шляху у нас немає.

Головну роль у стрічці зіграв актор Львівського академічного театру імені Леся Курбаса Микола Береза. За його словами, фільм «Червний» – це перший крок в українському кіно.

– Мені насправді дуже приємно, що ми є отим першим кроком, як каже мій персонаж Данило Червоний, якого я мав за честь втілювати у цьому фільмі, хтось має бути першим, і тут є певний символізм, адже, починаючи з прокату фільму «Червоний» – це буде перший крок у тій неймовірній хвилі, коли до кінця року в прокаті з’являться 13 українських фільмів, абсолютно різноманітних, які були зняті за підтримки Держкіно.

На прем’єру фільму у Тернополі запросили також наших відомих упівців, які пережили ці події і були їхніми безпосередніми учасниками.

Житель Тернополя обікрав лотерейну крамницю

На Тернопільщині жінка на “Жигулях” врізалася у “Мерседес”