У Тернополі ажіотаж. Усі кинулись за “карткою тернополянина” (ФОТО)

Понад тисячу пільговиків уже заповнили анкету на отримання «Соціальної картки тернополянина». Черги в Центрі надання адміністративних послуг не зменшуються. В Управлінні соціальної політики запевняють, що гострої потреби виготовляти картку в найкоротші терміни немає.

— Багато жителів міста, зокрема пільгових категорій — пенсіонери, люди з інвалідністю, подумали, що оформляти картку потрібно до першого вересня.

Насправді, це не так. Оформити анкету на виготовлення «Соціальної картки тернополянина» необхідно до кінця цього року. Посвідчення, які дають право пільгового проїзду, є чинними до кінця року й будуть чинними в наступному, — зазначив начальник міського управління соціальної політики Володимир Сулима.

У Центрі надання адміністративних послуг потік людей не зменшується. Пільговики не задоволені, через нерозуміння, трапляються сварки. Загалом у черзі стоять півгодини, опісля їм видають талончики і через місяць має прийти смс-повідомлення про те, що карта готова. Для пенсіонерів ця послуга безкоштовна. Тернополянам з пропискою потрібно писати заяву у Центрі надання адміністративних послуг за адресою вулиця Острозького, 6. Вартість картки — 57 гривень.

«Соціальна картка тернополянина» буде впроваджена у Тернополі з 1 жовтня. Вона дасть змогу тернополянам їздити за дешевшим тарифом у маршрутках та тролейбусах міста, а також згодом отримувати знижку на інші муніципальні послуги. Щоб оформити «картку» необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код та пенсійне посвідчення, пише “Доба”. 

Бойко Роман

This website uses cookies.