Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Щойно Марія Хлян зі Скалата посіла четверте місце на Всесвітній Універсіаді

У китайському Тайпеї триває Всесвітня Універсіада. Підходить до завершення змагання важкоатлетів. Щойно першість виборювали атлетки в категорії до 69 кг, де виступала і Марія Хлян зі Скалата.

Цьогоріч Універсіада як ніколи зібрала високе представництво. Особливо із азійських країн. Отож, Марії довелося змагатися з потужними представницями Китаю, Північної та Південної Кореї, Росії та Казахстану. У цій непростій боротьбі наша спортсменка посіла четверте місце.

У першій вправі — ривку — Марія спочатку підняла 93 кг, потім помилилася на вазі 96 кг, але зафіксувала її в третьому підході. Цього вистачило для четвертого місця на проміжному етапі.

Другу вправу — поштовх — Хлян розпочала зі 117 кг, які легко зафіксувала. Потім українка підняла 120 кг, а ось 123 кг їй зафіксувати не вдалося. Як з’ясувалося пізніше, хиба в останньому підході вартувала скалатчанці бронзової медалі. У сумі Марія підняла 216 кг, а бронзова призерка Йонг із Північної Кореї — 218 кг.

Цікаво, що у другій вправі скалатчанка навіть обійшла казахстанську спортсменку Горічеву, яка лідирувала після першої вправи, а у підсумку взяла «срібло». А чемпіонкою Універсіади стала місцева атлетка Хунг.

Таким чином, четверте місце Марії Хлян поки стало найвищим серед наших важкоатлетів у Тайпеї. А загалом збірна України виграла вже 14 нагород і посідає 6 місце у медальному заліку.

Олекса СОНЯХ

На об’їзній Тернополя велосипедист упав і потрапив під колеса автомобіля

У Теребовлі на Замковій горі розгорнули велетенський прапор (ФОТО)