Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Через вибори на Тернопільщині будуть судитися із ЦВК

У Тернопільській області планують подати до суду на центральну виборчу комісію через те, що вона не дозволила проводити вибори в одній із місцевих громад.

Зокрема, ЦВК прийняла постанову про відсутність правових підстав для призначення перших виборів у Товстенській громаді Заліщицького району. Дана громада могла б об’єднати 17 сільських рад із населенням понад 19 тисяч осіб. Утім, у Тернопільській облдержадміністрації на негативному рішенні зупинятися не збираються і планують подати документи на те, щоб повторно провести вибори у цій громаді, але вже на кілька місяців пізніше – у грудні. Саме ж рішення ЦВК будуть оскаржувати у суді.

Нагадаємо, Тернопільщина займає одну із лідируючих позицій по кількості об’єднаних територіальних громад і була лідером реформи децентралізації. Наразі в області діють 36 об’єднаних громад, а це 34% усієї території. Загалом об’єдналися 345 населених пунктів. До цієї кількості діючих громад восени доєднаються ще 4 новостворених громади, вибори у яких призначено на 29 жовтня.

На Тернопільщині у ще чотирьох громадах відбудуться вибори

Раніше судимий за згвалтування напав на жінку і скоїв черговий злочин