Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі ажіотаж. Усі кинулись за “карткою тернополянина” (ФОТО)

Понад тисячу пільговиків уже заповнили анкету на отримання «Соціальної картки тернополянина». Черги в Центрі надання адміністративних послуг не зменшуються. В Управлінні соціальної політики запевняють, що гострої потреби виготовляти картку в найкоротші терміни немає.

— Багато жителів міста, зокрема пільгових категорій — пенсіонери, люди з інвалідністю, подумали, що оформляти картку потрібно до першого вересня.

Насправді, це не так. Оформити анкету на виготовлення «Соціальної картки тернополянина» необхідно до кінця цього року. Посвідчення, які дають право пільгового проїзду, є чинними до кінця року й будуть чинними в наступному, — зазначив начальник міського управління соціальної політики Володимир Сулима.

У Центрі надання адміністративних послуг потік людей не зменшується. Пільговики не задоволені, через нерозуміння, трапляються сварки. Загалом у черзі стоять півгодини, опісля їм видають талончики і через місяць має прийти смс-повідомлення про те, що карта готова. Для пенсіонерів ця послуга безкоштовна. Тернополянам з пропискою потрібно писати заяву у Центрі надання адміністративних послуг за адресою вулиця Острозького, 6. Вартість картки — 57 гривень.

«Соціальна картка тернополянина» буде впроваджена у Тернополі з 1 жовтня. Вона дасть змогу тернополянам їздити за дешевшим тарифом у маршрутках та тролейбусах міста, а також згодом отримувати знижку на інші муніципальні послуги. Щоб оформити «картку» необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код та пенсійне посвідчення, пише “Доба”. 

На Тернопільщині хлопець купив цеглину за 11 000 гривень

На Тернопільщині спалахнула небезпечна хвороба: люди заражаються через продукти (ВІДЕО)