Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополян атакують небезпечні комахи

У середу, 2 серпня, черговий караул Управління ДСНС залучався для зняття осиних гнізд із зовнішньої стіни будинку на вул. Миру, 3 та в гаражному приміщенні на вул. Громницького, 1, у Тернополі.

Цього ж дня в селищі Великі Бірки Тернопільського району черговим рятувальним відділенням Управління, проведено заходи із зняття гнізда шершнів на горищі будинку в дачному кооператив «Енергетик».

Рятувальники працювали в захисних костюмах із дотриманням необхідних заходів безпеки.

Вилучені гнізда з небезпечними комахами вивезено за межі житлової зони, повідомляють у прес-службі головного управління ДСНС України в Тернопільській області.

Якщо поряд оселилися оси, шершні, чи інші небезпечні комахи – намагайтесь уникати небажаного сусідства. Обходьте їхні гнізда стороною. У випадку, загрозливої, агресивної поведінки цих комах – звертайтесь по допомогу до рятувальників. Не провокуйте комах на напад, не робіть різких рухів.

Спокій і самовладання дозволить вам уникнути укусу. Не варто їсти на вулиці солодощі і фрукти. Одяг яскравих кольорів, часто привертає ос, бджіл, шершнів і підвищує ризик укусів, так що, вирушаючи на пікнік, одягніть що-небудь не сильно помітне.

Намагайтеся, щоб одяг прикривав повністю руки і ноги, носіть головний убір. Різкий запах парфумів, бензину, алкоголю може викликати агресію комах.

Будьте дуже уважні, якщо, гуляєте босоніж по траві, часто бджоли, оси сідають на трави, квіти, розташовані біля самої землі. Не варто відмахуватися від бджіл, ос і ін. Це тільки посилить їх агресію.

Не чіпайте вулики та інші місця перебування бджіл. Користуйтеся засобами відлякують комах – репелентами.

На Підволочиському шосе затримали водія з підробленими документами

У Тернополі біля Старого замку археологи розкопали цікаву знахідку (ФОТО)