Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі на кількох масивах відключили гарячу воду через великі борги

На деяких масивах у Тернополі у багатоквартирних будинках відключили теплу воду за борги та несплату послуг за гаряче водопостачання.

Про це повідомляють у КП «Тернопільміськтеплокомуненерго».

Традиційно у будинках, які користуються централізованим постачанням гарячої води, її подають мешканцям у визначені години вранці та ввечері. Влітку ж взагалі теплу воду відключають на цілий місяць, на кожному масиві є свій графік, відповідно до якого здійснюється відключення.

Так, переважно воду вимикають в середині липня до середини серпня. Незручно, звісно, але, нічого не вдієш. Інша ситуація із будинками, які належать до ОСББ, там гаряча вода є цілодобово.

Що ж стосується планового відключення, то, як зазначають у «Тернопільміськтеплокомуненерго», з цим проблем немає і мешканці будинків отримають гарячу воду згідно із графіком, а от мешканці будинків, які заборгували за гаряче водопостачання, будуть без гарячої води доти, доки не розрахуються хоча б з частиною боргів.

Зокрема, як стало відомо «Галасу», гаряча вода відсутня, тому що через заборгованість тернополян зупинили свою роботу котельні, про що повідомляли на офіційному сайті управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР за десять днів до зупинки і тоді, коли зупинка відбулася.

Так, тернополяни заборгували КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» 38 млн. 200 тис. грн. І через це підприємство позбавлене економічних можливостей проводити поточні розрахунки за використані паливно-енергетичні ресурси (природний газ, електроенергія, тощо). Припинення надання послуг є тимчасовим. Й наразі без води залишаються будинки, які під’єднані до котелень за адресами: Лозовецька, 3а, Шкільна,5, Тролейбусна, 7б, І. Франка, 16, Транспортна,7б, Лемківська, 23.

Коли воду знову включать, – у «Тернопільміськтеплокомуненерго» обіцяють повідомити згодом.

На Тернопільщині освятили каплицю-пантеон Героям АТО

Дива не трапилося. Понад півтисячі ошуканих вкладників “Хеліксу” так і не отримали свої гроші