Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Соціологи розповіли про реальну ситуацію з виборами в Україні

Три найбільші українські соціологічні служби – Інститут аналізу та прогнозування, Центр «Соціальний моніторинг» та Український інститут соціальних досліджень імені Яременко з 20 по 29 липня 2017 роки провели соціологічне дослідження електоральних симпатій населення України в 24 областях країни.

Опитування проводилося методом прямого інтерв’ю за місцем проживання 2030 респондентів, стандарти відхилення не перевищують 1,34 – 2,24 відсотка.

Представлення результатів опитування громадської думки відбулося 15 серпня в столичному інформаційному агентстві «Укрінформ».

Керівники названих соціологічних інституцій відзначили, що як і раніше переваги українців коливаються між протиборчими силами «Блок Петра Порошенка» і «Блок Юлії Тимошенко» з тим, що тверду третю позицію займають партія Вадима Рабиновича «За життя» та «Опозиційний блок» Юрія Бойка, набирають приблизно однаковий результат, а підтягуються до них «Радикальна партія Олега Ляшка» і «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка. Іншим політичним силам доведеться поборотися за те, щоб отримати у виборців України довіру більше 5 прохідних відсотків.

Схожа ситуація і з потенційними президентськими виборами: в лідерах симпатій населення України Юлія Тимошенко і Петро Порошенко, а також твердо стали на третю позицію і розділяє її Юрій Бойко і Вадим Рабинович, а також трохи відстають від них Олег Ляшко, Анатолій Гриценко, Андрій Садовий та Олег Тягнибок.

Опитування трьох найбільших соціологічних українських інституцій показав, що в групі головних симпатій українських виборців позиції основних політичних сил і очолюють їх політиків збереглися – Тимошенко, Порошенко, Рабинович, Бойко, Ляшко, Гриценко і Тягнибок як і раніше становлять український політичний «пелетон лідерів», а їх політичні формування навряд чи поступляться іншим політичним силам свої лідерські позиції в найближчим часом.

Суд по «Клименкових дорогах» тягнеться до сьогодні

У Тернополі через дефіцит автогазу на заправках різко піднялася ціна