Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Скільки коштує зібрати школяра в Тернополі?

Вже залишаються лічені дні до першого вересня, а тому батькам потрібно поквапитися із тим, щоб зібрати до школи своїх школярів.

Утім, уже сьогодні батьків цікавить, скільки це коштує. Адже ціни, починаючи від зошитів і до шкільної форми, різні. Звичайно, можна знайти дешевші варіанти, а для тих, хто не хоче економити на своїх чадах, звісно, також знайдуться чудові пропозиції.

Так, що стосується канцтоварів, то зошити на 12 аркушів коштують від 3 до 3,60 грн. за штуку. Відповідно, чим більше аркушів у зошиті, тим він дорожчий. Ручки коштують в середньому від 3,50 до 5 грн. Прості олівці – 2,50 грн. за штуку. Кольорові олівці – упаковка із 12 штук обійдеться у 48 гривень.

Сухий клей – 4,49 грн., пластилін – 27 грн., лінійка на 15 сантиметрів – 2,79, фарби гуаш на 9 кольорів – 30,90 грн.

Що стосується кольорового паперу та кольорового картону, то їх можна придбати за 6,75 грн. (7 кольорів) та 14 грн. відповідно.

Обкладинки для книжок коштують від 22 гривень за набір, набір обкладинок для зошитів кількістю 10 штук коштує 8 грн.

Пенал коштує 60-70 гривень. І основний для школярів – щоденник можна придбати від 35 гривень. Це щоденник уже з твердою обкладинкою.

Ранець можна придбати від 300 гривень. Загалом ціни на ранці від 300 до 1500 грн.

Недешево обійдеться шкільна форма. Адже в середньому для хлопців костюм «трійку» – піджак, штани і жилетка, можна купити за 1000 гривень. Сорочку можна придбати за 290-390 гривень. Туфлі – від 300 гривень.

Для дівчинки шкільну форму можна купити в середньому за 600 грн., але вже якісніші шкільні форми «трієчка» – піджак, жилетка та спідничка або сарафан, коштують до 2 тисяч гривень. Блузка – від 200 до 500 гривень. Туфлі – від 300 гривень.

Отже, загалом, щоб зібрати школяра, потрібна чимала сума коштів. Але це лише найнеобхідніше, а під час навчання доведеться ще купувати спеціальні книжки, зошити та інші додаткові матеріали з предметів для навчання.

Куди піти і що подивитися цими вихідними в Тернополі (АФІША)

На Тернопільщині “КамАЗ” злетів з дороги і перекинувся у кюветі (ФОТО)