Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Першого вересня на Тернопільщині до школи підуть понад 11 тисяч першачків

Цього року Тернопільщина багато на першокласників. Адже вперше підуть до школи 11 тис. 596 дітей. А це вдвічі більше, порівняно із цьогорічними випускниками.

Загалом, у 2017/2018 навчальному році у школах області навчатимуться понад 107 тисяч дітей, а це на 1400 дітей більше, порівняно з минулим роком. До першого класу підуть 11 тис. 596 дітей. До 10 класу – майже 5 тис. дітей.

– Чому ми говоримо про 10 клас, – каже начальник освіти і науки облдержадміністрації Ольга Хома, – тому що через два роки будемо мати випускників і, на жаль, кількість дітей буде нижчою, порівняно з минулими роками. Торік у нас було більше 5 400 випускників.

Що стосується загальної наповненості шкіл, то, за словами Ольги Хоми, в міській місцевості буде 421 учень, у сільській місцевості – 73 учні. Наповнюваність класів у міській місцевості – 23,4 учнів, у сільській – 10,5. «Хочу також зазначити, що з 1 вересня діятиме нова формула щодо розрахунку освітньої субвенції, де, власне, буде враховуватися наповнюваність класів і для того, щоб освітня субвенція була більшою, наповнюваність класів повинна бути більшою», – підкреслила Ольга Хома.

Також варто зазначити, що цього року, як і минулі роки, на Тернопільщині є школи, де наповнюваність класів буде менше п’яти учнів. І навчання цих дітей буде за індивідуальною формою навчання. Найбільше таких дітей у Монастириському районі – 216, у Підгаєцькому районі – 121 учень, у Лановецькому районі – 163 учні та у Козівському районі – 161 учень.

До слова, у 2017/2018 навчальному році в області призупинено діяльність 10 шкіл І ст. і однієї школи І-ІІ ст. Понижено у ступені 12 загальноосвітніх навчальних закладів.

Графік проведення Свята Першого дзвоника у школах Тернополя

Триместрів у тернопільських школах не буде. А іногороднім дітям нараховуватимуть повну вартість за харчування