Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині у тіньових підприємців вилучили понад 1,2 мільйона гривень готівкою

У Тернопільській області співробітники податкової поліції викрили керівників ряду підприємств, які ухилились від сплати податків в особливо великому розмірі.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на прес-службу Державної фіскальної служби.

В ході розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) КК, було встановлено, що керівники ряду підприємств, які займаються виробництвом макаронних виробів і торгівлею продуктами харчування, в основному за готівку закуповували соняшникову олію, оцет, борошно та макаронні вироби у фірм, зареєстрованих в Полтавській, Волинській, Львівській, Хмельницькій, Чернівецькій та Дніпропетровській областях.

Надалі, використовуючи власні потужності, вони розфасовували куплену продукцію і за готівку, без відображення операцій в податковому та бухгалтерському обліках продавали суб’єктам оптової та роздрібної торгівлі.

Такі дії дозволили зловмисникам ухилитися від сплати податків в особливо великому розмірі.

В результаті 12 обшуків, проведених на території Тернопільської області і Києва, було виявлено та вилучено понад 1,2 мільйона гривень готівкою, пристрій для стрільби гумовими кулями, 32,3 тонни макаронних виробів, майже 50 тисяч літрів соняшникової олії, оцту і оцтової кислоти, виробниче обладнання, етикетки, порожня тара, комп’ютерна техніка, фінансово-господарські документи і чорнові записи. Загальна вартість вилученого становить 2,4 мільйона гривень.

«Динамо»: за келихом кріпленого?

Депутати не “побачили” порушень у встановленні кіосків на Шептицького