Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На тернопільському ринку подорожчали овочі та фрукти

Кожен хоче придбати для себе фрукти та овочі лише за найвигіднішою ціною і звісно за привабливим товарним виглядом, та найважливіше, щоб вони були смачні, якісні і без нітратів.

Краще у такому випадку купувати фрукти та овочі на центральному ринку, адже там за якістю продукції здійснюється контроль. Також адміністрація ринку старається контролювати ціни. Утім, цінова політика на ринку формується від того, скільки продукції завозять. Якщо є сезон на ті чи інші фрукти та овочі, то вони дешевші, якщо ні – відповідно дорожчі. Так, сталося й цього тижня, коли спостерігаємо на ринку певний скачок цін на найбільш популярні фрукти та овочі, молочна продукція та м’ясо залишилися на попередньому рівні, подешевшали лише домашні яйця.

Пропонуємо нашим читачам до уваги ціни на тернопільському ринку станом на четвер, 17 серпня:

Овочі: помідори коштують 4-5 грн. за кг, огірки – 12-15, картопля – 3,50-5, капуста броколі – 25, капуста звичайна – 5, баклажани – 7, кабачки – від 7 грн. за кг, морква – 7 грн., столовий буряк – по 10 гривень за кілограм.

Фрукти: персики – 25-30 грн. за кг, нектарини – 28-30, інжирні персики – 40 грн. за кг, виноград – 32-41 (залежно від сорту винограду), кавуни – 5, диня – 10-15, яблука – 15-17, малини – 20 грн. за літр. Немає уже в продажі абрикосів, смородини та порічок. Не сезон також на цитрусові, тому їх на ринок завозять небагато.

Що ж стосується молочної продукції, то ціна залишилася на рівні минулого тижня. Так, літр молока коштує 10 грн., 1,5 літри – 15 грн., сметана – 40-50 грн., сир – від 30 до 45 грн. за кг.

Свинина коштує 130 грн. за кілограм, сало – 20-50 грн. за кг. Яйця подешевшали. І якщо минулого тижня вони коштували 2,5 за штуку, то тепер 1,7 грн.

 

У Тернополі ввечері будуть великі затори (ФОТО)

У центрі Тернополя комунальники взялися за фонтани (ФОТО)