Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Лікаря, який погорів на хабарі, не “відпускають” з депутатів

Депутати міської ради Тернополя проігнорували звернення свого колеги, представника “Народного контролю” Романа Ляховича, який добровільно написав заяву про складання мандата.

Роман ЛяховичТак за включення цього питання до порядку денного проголосувала меншість – лише 17 народних обранців.

Голова фракції «Народний контроль» Володимир Бліхар пояснив, що таке рішення його екс-колеги виникло через незадовільний стан здоров’я.

– Не дивлячись на наші колишні стосунки, я мав зустріч із Ляховичем. Маю виписку з історії хвороби. Тому, як лікар за фахом, прошу підтримати це питання. У Ляховича надто важкий стан здоров’я. Крім того, діяльність депутата загрожує його кар’єрі, – прокоментував пан Бліхар.

Наполягали підтримати звернення колеги й інші депутати. Зокрема, голова фракції «Громадянська позиція» Петро Ландяк озвучив, що днями теж спілкувався з Ляховичем. І він, мовляв, дійсно не хоче і не може бути депутатом. Також на підтримку став «свободівець» Володимир Стаюра

– Ми не можемо перешкоджати депутату, який захотів скласти мандат, – вважає пан Стаюра.

Однак навіть з другої спроби включити до порядку денного волевиявлення Ляховича його колегам не вдалося. Варто додати, що Ляхович уже понад рік не відвідує сесійні засідання через «грошовий» скандал. Так ще 1 квітня у Тернопільському міськрайонному суді йому призначили покарання – 25,5 тисячі гривень штрафу. Суд визнав винуватим Ляховича у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369 – 2 КК України – зловживання впливом. Сам же підсудний визнав свою вину в тому, що взяв хабара за працевлаштування особи на посаду лікаря в комунальний заклад Тернопільської обласної ради «Центр екстреної медичної допомоги та медицини».

За отриманий хабар медик міг «загриміти» на строк від 3-х до 8-ми років із конфіскацією майна. Але, як йдеться у документах, суд врахував пом’якшуючі обставини – щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, відсутність попередньої судимості, позитивну характеристику за місцем роботи та інше і зменшив вирок до звичайної сплати штрафу на користь держави.

Після цього скандалу Романа Ляховича виключили і з партії, і з фракції у ТМР. Вочевидь, депутат не планував більше з’являтися в сесійній залі і вирішив самостійно піти. Щоправда, момент для цього вибрав невдалий.

Очевидно, що не підтримане більшістю голосів звернення Ляховича – не випадковість. Враховуючи хитку більшість, кожен голос у раді зараз – на вагу золота. Мабуть, деякі депутати порахували, що поява нового депутата, який зайшов би у сесійну залу замість Ляховича, буде їм не на користь…

Джерело: Тижневик “Номер один”

 

Тернопільські пляжі переповнені відпочивальниками (ФОТО)

Тернопільський грабіжник загримів у Хмельницьке СІЗО