Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Друга ліга розсипається: слідом за ФК “Тернопіль” ще дві команди можуть знятися з чемпіонату

Пригадується, що на початку серпня ми вже роздумували над доцільністю доводів, якими керуються тернопільські клуби, виступаючи у цьогорічній другій лізі 

Після того ФК «Тернопіль» таки вирішив знятися з чемпіонату. І схоже, що всю безглуздість ситуації оцінили й решта команд, адже зняття з першості посипалися, наче з рогу достатку.

Офіційно ситуація виглядає так: “Арсенал-Київщина” через важке фінансове становище попросив перенести гру з ФК “Львів”; ФК “Тернопіль” минулого тижня не виїхав на зустріч з “Поліссям”, а вже саме житомирське “Полісся” не приїде на цих вихідних до чернівецької “Буковини”…

Наразі президент ПФЛ Сергій Макаров каже про перенесення цих матчів, намагаючись зберегти гарне обличчя при поганій грі, але насправді, схоже, що жодна з перелічених вище команд уже не зіграє цього сезону.

Ситуація нагадує відомий детектив про десятеро негренят, коли десятьох злочинців зібрали на безлюдному острові і вони починають зникати по одному, як у дитячому віршику, кожен абзац якого завершується: «і їх залишилося дев’ятеро…» «і їх залишилося восьмеро…».

Звісно, це лише зовнішня схожість, але поступово з 12-ти команд, які планували стартувати у першості в липні (другий склад «Черкаського Дніпра» знявся ще до початку першості) залишилося вже вісім. І, очевидно, це далеко не кінець. Черговий кандидат «на виліт» – чернівецька «Буковина».

Між тим, саме сьогодні, 19 серпня, Тернопіль мав би прийняти перше місцеве дербі. Однак, на центральному стадіоні вже затіяли перестилання газону, отож, ФК «Тернопіль» не зміг би грати вдома протягом, як мінімум, кількох місяців і втратив й без того мізерні доходи від глядачів. Очевидно, це стало останньою краплею, що перемістила клуб до безодні…

Таким чином, їх вже «залишилося восьмеро». Президент ПФЛ, хоч і намагається триматися «бодрячком» і тішити всіх прогнозами, мовляв, що поки ніхто не втрачений, однак, уже заговорив про «план Б». Згідно з ним, після завершення першого кола (а це відбудеться у середині вересня), між командами, що залишилися, проведуть додаткове жеребкування і календар другого та третього кіл буде розрахований вже на вісім команд.

Та чи збереже друга ліга до того часу бодай вісімку? Негренят стає все менше…

Олекса СОНЯХ

У Тернополі вщент п’яний водій ганяв по місту після сварки з дружиною (ФОТО)

Поліцію Тернополя перевели на посилений варіант