Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Вступна кампанія завершилася: тернопільські виші оприлюднили списки вступників

Вступна кампанія – 2017 завершилася 1 серпня. А вже у понеділок, 7 серпня, оприлюднили списки зарахованих на навчання за рахунок державних коштів.

Таким чином, до 12 год. 7 серпня відповідні накази сформували в ЄДЕБО, а списки зарахованих уже оприлюднили на інформаційних стендах приймальних комісій та офіційних сайтах вишів.

Також до цього часу вищі навчальні заклади повинні були поінформувати держзамовника про кількість вакантних місць у розрізі спеціальностей, спеціалізацій та конкурсних пропозицій. У свою чергу Міністерство освіти й науки України рекомендує створити для кожної конкурсної пропозиції реєстри осіб, які можуть претендувати на переведення на бюджетні місця, та оприлюднити їх на сайтах ВНЗ та стендах приймальних комісій.

Водночас, у Міністерстві повідомляють, що у деяких областях фальсифікували документи про те, що абітурієнти, які подавали документи до вишів, належать до сільської місцевості. Тернопільщина до списку таких областей не ввійшла, а тим, хто вирішив таким чином «обманути систему» перерахують їхні бали і переглянуть результати приймальної комісії.

Детальніше ознайомитися із кількістю державних місць, на які пройшли вступники до тернопільських вишів можна тут або на сайтах кожного із вузів, як от, зокрема, на офіційному сайті Тернопільського педагогічного університету ім. В. Гнатюка.

Нагадаємо, за підсумками вступної кампанії, на зарахування на «бюджет» до вишів України було рекомендовано 60,9 тис. абітурієнтів.

Аукціон з продажу тернопільського «Оріону» перенесли на десяте серпня

У Бережанському районі виявили ще один підпільний кар’єр