Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині найбільш затребувані продавці: огляд ринку праці

Для жителів Тернопільщині питання працевлаштування й надалі залишається актуальним. У свою чергу роботодавці також ідуть їм на зустріч і відкривають нові вакансії. Проблема лише за одним – умови праці й заробітна плата.

Так, аналізуючи ринок праці, зокрема, на пошуковому сайті «Robota.ua», бачимо, що за останній місяць кількість вакансій збільшилася на понад сотню, і якщо в середині липня за місяць було запропоновано 735 вакансій, то тепер – 843. така ж ситуація із вакансіями, які охоплені за тиждень: їх кількість збільшилася майже на сотню. 490 вакансій у серпні проти 399 вакансій у липні.

Як можна зрозуміти з сайту найбільше роботодавці потребують менеджерів по роботі з клієнтами та менеджерів з продажу, для них є по 146 пропозицій. Не менш потрібно продавці-консультанти – 87 вакансій, торгові представники – 62 вакансії, касири – 41 вакансія. Як бачимо, сфера торгівлі найбільш популярна, а працівники у цій сфері – найбільш затребувані.

Вже менше роботодавцям потрібно експедиторів – 20 пропозицій, вантажників – 19, офіс-менеджерів – 14, охоронців – 12, прибиральниць – також 12. 30 вакансій є для кухарів.

Що стосується медичної та педагогічної сфери, то в Тернополі представникам цих професій робити нічого, адже для вчителів і лікарів є лише по 6 вакансій, а для вихователів – взагалі 2. Також нема роботи для журналістів – всього-на-всього 3 пропозиції. А, враховуючи, скільки щороку випускників цих професій випускають наші місцеві виші, то можна припустити, куди молоді люди ідуть працювати – або у сферу торгівлі, або шукають заробітку за кордоном…

По одній вакансії є для секретаря, хостеса та перекладача. Для нянь пропозицій немає взагалі.

Якщо розглядати вакансії в інших містах області, то у Бережанах є 7 робочих місць, у Борщові – 9, в Бучачі – 5, в Гусятині – 2, в Заліщиках – 3, в Зборові – 3, в Козовій – 2, в Копичинцях – 2, в Кременці – 13, в Ланівцях – 3, в Монастириськах – 3, в Підволочиську – 2, в Почаєві – 5,  Теребовлі –10 та в Чорткові – 25 вакансій. Детальніше з вакансіями можна ознайомитися, натиснувши на кожне із міст.

Заробітні плати відповідно до роботи також різні. Є від 20 тисяч гривень до мінімальних 3 200. в середньому заробітна плата складає 5-7 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що роботодавці масово шукають працівників. Тільки тоді найбільше затребуваним був адміністративний персонал, водії, кур’єри – 86 вакансій, логістика – митниця – склад – 113 вакансії, торгівля – 179 вакансій, робочі спеціальності, персонал для дому – 120 вакансій. Для виробників, інженерів, технологів роботодавці пропонують 136 робочих місць, для менеджерів – 198.

Матеріал підготовлено на основі сайту «Robota.ua».

На Тернопільщині загорівся магазин “День і ніч” (ФОТО)

Стан дітей, які отруїлися в літньому таборі на Тернопільщині, залишається задовільним