Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Голові Тернопільської облради та його заступникам істотно підвищили зарплату

Умови оплати праці голови обласної ради та його заступників переглянули під час пленарного засідання обласної ради другого серпня.

Овчарук Крупа і Деревляний

Проект рішення підготували на основі змін до Постанови Кабінету міністрів України, які були внесені до документу у травні цього року, пише сайт “Реально”.
Та з процесу голосування стало зрозуміло, що підтримувати проект рішення вони не мають бажання.

Після голосування з’ясувалося, що рішення не пройшло – частина обранців просто вийшли із сесійної зали. Голова обласної ради звернувся з проханням повернутися до роботи і не перетворювати прийняття цього рішення на посміховисько.

А один із депутатів пояснив, що це рішення технічне, оскільки є відповідна Постанова Кабміну, і якщо його не прийняти, то у столиці не зрозуміють позицію тернопільських депутатів.

Після другої спроби голосування також не дало результатів. Та голова обласної ради вирішив втретє поставити на голосування проект рішення і тільки після цього набралося необхідних 33 «за». Цікаво, що найбільше голосів на його підтримку дали БПП і “Свобода” – по 8.

«Дякую, – оголосив задоволено посміхаючись Віктор Овчарук. – Але не буду казати у мікрофон чим зобов’язаний я та мої заступники.».

Згідно із прийнятим рішенням голова та його заступники отримуватимуть премії у розмірі 60 відсотків до посадового окладу з урахуванням трьох надбавок: за ранг, за вислугу років, за особливий характер роботи та інтенсивність праці. Згідно попереднього рішення така надбавка розраховувалася, виходячи тільки з посадового окладу. А заступники, як і голова облради, отримають надбавку за особливий характер роботи та інтенсивність праці у розмірі 90 відсотків посадового окладу з врахуванням надбавки за ранг. Крім того, рішення встановлено, що положення цього рішення застосовуються з 26 травня 2017 року, тобто з дати прийняття Постанови Кабміну.
Таким чином, щомісячний дохід голови Тернопільської обласної ради сягне близько 35 тисяч гривень, а його заступників – понад 20 тисяч гривень.

Скандал на Тернопільщині: у магазинах секонд-хенду торгували гуманітарною допомогою?

У Тернополі спіймали підозрілого чоловіка, який перевіряв чи зачинені двері в квартирах