Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі завершилася перевірка інформації про катування і гвалтування підозрюваного у поліції

Інформація про «катування» в тернопільській поліції не підтвердилася

Такими є результати службового розслідування, проведеного за матеріалами, поширеними в мережі інтернет.

Інформацією про неправомірні дії правоохоронців у своєму інтернет-блозі поділилася журналіст Тетяна Курманова, зокрема на прикладі одного з затриманих, тернополянина Ігора Козоріза.

Як стверджував сам підозрюваний,  5 травня він був затриманий працівниками поліції та доставлений до Тернопільського відділу поліції. У своїх поясненням він зазначив, що його незаконно утримували декілька годин  та застосовували фізичне насильство задля отримання зізнання у скоєних злочинах. Крім того за версією зловмисника, поліцейські вилучили у нього  1000 гривень, срібний ланцюжок та не повернули.

Для з’ясування законності дій працівників поліції затриманий навіть вирішив звернутись до уповноважених з прав людини Національної поліції України.

Після матеріалів, оприлюднених в ЗМІ працівники поліції розпочали службове розслідування, в ході якого встановили, що Козоріз Ігор Володимирович в минулому притягувався до кримінальної відповідальності за грабежі, крадіжку, шахрайства та порушення правил адміністративного нагляду.

В слідчому управлінні ГУНП в Тернопільській області перебувало об’єднане кримінальне провадження за фактами грабежів неповнолітніх дівчаток в обласному центрі.

Працівники тернопільської поліції довели причетність до них раніше судимого Козоріза. За підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 186 КК України його затримали згідно статті 208 КПК України.

 

У заяві, де міститься графа про наявність чи відсутність претензій до працівників поліції Ігор Козоріз власноручно зазначив, що будь-яких скарг до працівників поліції не має та засвідчив це особистим підписом.

Скарги затриманого на його можливе зґвалтування та катування заперечив під час проведення медичного обстеження черговий лікар-терапевт.

Важливим є той момент, що під час відвідування підозрюваного уповноваженою Голови з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Управління забезпечення прав людини Національної поліції України в Тернопільській області, Козоріз висловлював скарги щодо застосовування відносно нього працівниками поліції фізичного насильства та катування, однак на пропозицію пройти медичний огляд з метою фіксації отриманих травм категорично відмовився.

Не підтвердилися й заяви підозрюваного, щодо викрадення його матеріальних цінностей працівниками поліції, оскільки усі речі правоохоронці передали під розписку  сестрі затриманого.

Як результат – факти можливих неправомірних дій  працівників тернопільської поліції свого підтвердження не знайшли.

Матеріали службового розслідування направлено в прокуратуру Тернопільської області для долучення їх до кримінального провадження та прийняття остаточного рішення відповідно до чинного законодавства, повідомляють у відділі комунікації обласного управління Національної поліції.

 

Щоб зупинити криваву бійку, житель Тернопільщини підстрелив двох людей

На Тернопільщині сусіди підло обікрали чоловіка, який у полі молотив зерно