Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині у ще чотирьох громадах відбудуться вибори

Цієї осені, 29 жовтня, відбудуться вибори у ще чотирьох об’єднаних територіальних громадах області.  

Власне, щодо майбутніх виборів в ОТГ, то 9 вересня уже розпочинається виборчий процес перших виборів об’єднаних територіальних громад. Самі ж вибори відбудуться у неділю, 29 жовтня. На Тернопільщині на вибори ідуть 4 громади.

Це Зборівська громада, до складу якої входять 17 сільських рад з кількістю понад 16 тис. населення. Хоростківська громада Гусятинського району, яка об’єднує 7 сільських рад із населенням понад 14 тисяч осіб. Лановецька громада, до якої вирішили приєднатися 5 сільських рад. Дана громада нараховуватиме близько 13 тисяч населення. І нарешті Саранчуківська громада, що на Бережанщині. До складу громади ввійдуть 5 сільських рад із населенням 2,5 тисячі осіб.

Водночас, в області триває робота щодо укрупнення уже існуючих, але мало спроможних громад. Бо якщо раніше у процесі реформи децентралізації в області робили ставку на кількість об’єднаних громад, то тепер наголошують на їх якості. При цьому, що умови для цього створили сприятливі і є також систематичну координація роботи з реалізації проектів тощо.

Нагадаємо, на початку 2017 року Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому ряд важливих законів у частині децентралізації. Серед цих законів про службу в органах місцевого самоврядування та про добровільне приєднання територіальних громад. Також одним із важливих законопроектів був законопроект щодо особливостей добровільного об’єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів.

За вихідні на Тернопільщині в аваріях постраждали 25 людей

Через вибори на Тернопільщині будуть судитися із ЦВК