Суд виніс вирок у справі резонансної «сміттєвої люстрації» у Кременці

Сьогодні, 17 липня, у Збаразькому районному суді проставили крапку (але поки що на першому рівні у суді першої інстанції) у справі резонансної «сміттєвої люстрації» кременецьких суддів.

Про це зазначив на своїй сторінці у Фейсбуці керівник ГО «Народна рада Кременеччини» Віталій Савчук.

«Сьогодні, 17 липня, було оголошено рішення по справі «кременецької люстрації суддів» щодо представника Правого сектора Тернопільщини Селедського Олега, – пише він. – Нагадаю, що інший підсудний по даній справі, представник Народної Ради Кременеччини Віталій Ващенко був убитий на своєму подвір’ї у травні минулого року».

Водночас, пан Віталій додав, що з жовтня 2015-го до травня 2016-го суд лише намагався розв’язати «проблему» об’єднання-роз’єднання справ Ващенка-Селедського.
«Олегу Селедському прокуратура інкримінувала все: зговір, участь у злочиному угрупуванні, організацію, нанесення тілесних і т.д. Про деталі пізніше, а зараз по суті. Суд визнав практично всі обвинувачення прокуратури бездоказовими, і тому щодо Олега Селедського застосовано лише покарання у вигляді сплати штрафу у розмірі 1700 грн.
Як будуть далі розвиватися події покаже час», – зазначив Віталій Савчук.

Нагадаємо, за фактом «сміттєвої люстрації» щодо Олега Селецького було порушено два кримінальні провадження за ч.2 ст. 296 ККУ – хуліганство, яке карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на термін до шести місяців, або обмеженням волі на термін до трьох років, та за ч.1 ст. 377 ККУ – погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного. Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на термін до двох років, або арешт на термін до шести місяців, або обмеження волі на термін до трьох років, або позбавлення волі на такий же термін.

 

Тиха Галина

This website uses cookies.