Начальник управління Держспоживпродслужби в Тернопільській області Василь Хомінець прокоментував у Facebook інформацію про перевищення норми нітратів у сезонних фруктах і овочах.
«Разом з колегами вирішили провести експеримент, – розповідає Хомінець. У лабораторії ветеринарної експертизи на “Тернопільському міському ринку ЛТД” перевіряли огірки на вміст нітратів. Для дослідження взяли в продавців на офіційній точці огірки тепличні, а на стихійній придбали домашні, вирощені у відкритому грунті.
Результат вразив: бубусині огірки містили у 2 рази більше допустимої норми нітратів.
Як показали дослідження вміст нітратів у капусті та кавуні, які відібрали на офіційному ринку, відповідає нормі.
Вміст радіації у чорниці також в нормі».
This website uses cookies.