Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Які професії у Тернополі найбільш затребувані. Огляд ринку праці

У Тернополі роботодавці не припиняють шукати собі працівників. Особливо це актуально через мережу інтернет.

Це пов’язано з тим, що на Тернопільщині останнім часом чималий брак кадрів. І причин для такого спостереження декілька. Одна і найголовніша – тотальна еміграція молодих людей відразу після закінчення університету, низька заробітна плата, неналежні умови праці. Адже часто умови, які пропонують на сайтах з оголошеннями про роботу не завжди відповідають дійсності.

Зокрема, цього разу ми проаналізували сайт Rabota.ua, де за 30 днів охоплено 735 вакансій, за тиждень ж 399-ть вакансій. Так, згідно з цим пошуковим сайтом найбільше затребуваний адміністративний персонал, водії, кур’єри – 86 вакансій, логістика – митниця – склад – 113 вакансії, торгівля – 179 вакансій, робочі спеціальності, персонал для дому – 120 вакансій. Для виробників, інженерів, технологів роботодавці пропонують 136 робочих місць, для менеджерів – 198.

Знову ж таки, як і на попередньому сайті «Work.ua», який ми аналізували раніше, найменш затребувані у Тернополі юристи. Адже для представників цієї професії є лише одна вакансія. Роботу пропонують в агрохолдингу «Мрія».

Не краща ситуація і з менеджерами з туризму. Для них узагалі є лише дві вакансії. При чому, один із двох роботодавці пропонує досить непогану заробітну плату у розмірі 9 200 грн.

Є по 4 вакансії для тих, хто хоче працювати у сфері страхування, HR спеціалістів і бізнес-тренерів, а також 4 вакансії для працівників культурної сфери.

Пропнують 5 вакансій для тих, хто хоче працювати в органах державної влади та місцевого самоврядування. Зокрема, у даній рубриці є робота для охоронців із зарплатою 4 тис. грн., водолазного лікаря (фельдшера) у ДСНС із зарплатою 4 тис. грн. А також зараз триває набір до патрульної поліції Тернополя, який із 1 липня продовжили до 31 липня. Заробітна плата – 8 тисяч гривень.

Є робота для будівельників – 71 вакансія. А за тиждень для студентів без досвіду для початку кар’єри пропонують 47 вакансій. Серед таких пропозицій є кредитний консультант, адміністратор магазину, графічний асистент, мерчендайзер із зарплатою 4 500 грн., продавець-консультант у ТРЦ «Подоляни», зарплата – 4 тис. грн. Для рерайтера, копірайтера пропонують заробітну плату у розмірі 1 тис. грн. Є також робота для механіка та вантажника-комірника із зарплатою 4 500 грн.

Є також робота для освітян та медиків із середньою заробітною платою у розмірі 4 тис. 500 грн.

Матеріал підготовлено на основі сайту «Rabota.ua».

Ігор Гуда: Зарваниця — особливе місце, де тисячі людей відчувають себе одною християнською родиною

Головний рятувальник Тернопільщини потрапив у прикру аварію