Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Четверо тернополян претендують на посади у Верховному Суді України

Шестеро представників Тернопільщини брали участь у конкурсі на посади суддів Верховного Суду України.

За результатами етапів відбору двоє із них відсіялися, а четверо іще мають шанс здобути перемогу у конкурсі та потрапити в число 30 суддів Верховного Суду.

Наближається до завершення етап кваліфікаційного оцінювання кандидатів до Верховного Суду України, після якого, ті, хто пройшов цей етап, отримають бали і займуть своє місце в рейтингу. Серед діючих кандидатів від Тернопільщини – четверо суддів.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України до 14 липня планує завершити проведення пленарних засідань, на яких розглядаються питання відповідності окремих кандидатів, які мають негативний висновок Громадської ради доброчесності, щодо критеріїв професійної етики та доброчесності.

Про це повідомив голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Козьяков під час брифінгу.

За його словами, до етапу кваліфікаційного оцінювання були допущені 382 кандидатів. З них 115 осіб отримали негативний висновок ГРД, і питання їх подальшої участі в конкурсі вирішується на засіданнях ВККС в пленарному складі.

«Не всі висновки ГРД переконливі для членів комісії, однак якщо не набирається 11 голосів членів ВККС, щоб проголосувати проти висновків Ради, то претендент на посаду судді Верховного Суду вибуває з конкурсу», – підкреслив Сергій Козьяков.

Уже не підтвердили здатність здійснювати правосуддя у Верховному Суді близько 20 кандидатів.

Після 14 липня всім кандидатам, які пройшли етап кваліфікаційного оцінювання, комісія виставить остаточні бали.

«Максимально можна набрати 1000 балів. Утім, вже можу сказати, що ніхто не отримає такого результату», – зазначив голова ВККС.

Відповідно до набраних балів і вибраної спеціалізації, кандидати займуть своє місце в одному з чотирьох рейтингових списків. Суддями Верховного Суду стануть перші 30 кандидатів з кожної спеціалізації.

Утім, за словами Сергія Козьякова, остаточне рішення приймає Вища рада правосуддя, яка навіть має право коригувати результати оцінювання.

Остаточний рейтинг кандидатів в касаційні суди в складі Верховного Суду ВККС розраховує отримати до кінця липня.

Як повідомляють у прес-службі обласної державної адміністрації, від Тернопільщини на посади у Верховному Суді України претендували шестеро кандидатів Галина Білосевич, Віктор Братасюк, Надія Данилевич, Андрій Жук, Богдан Сташків та Галина Шевчук.

Однак під час етапів відбору, двоє з них, а саме Галина Білосевич та Богдан Сташків, вибули.

Залишилися Віктор Братасюк – суддя Тернопільського міськрайонного суду, який є кандидатом на посаду судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду; Надія Данилевич – голова суду Тернопільського окружного адміністративного суду, яка є кандидатом на посаду судді Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду; Андрій Жук – суддя Тернопільського окружного адміністративного суду, який є кандидатом на посаду суді Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду; Галина Шевчук – суддя Апеляційного суду Тернопільської області, яка є кандидатом на посаду судді Касаційного цивільного суду в складі Верховного Суду.

 

На Тернопільщину приїхали екстрасенси проводити слідство

У Тернополі біля “Орнави” виникла пожежа (ФОТО)