Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Факт смерті породіллі у тернопільській лікарні розслідує поліція

Родичі породіллі, яка померла відразу після пологів, звинувачують у недбалості тернопільських медиків. Даний факт уже розслідують правоохоронці.

Нагадаємо, 27-річна жінка померла незадовго після пологів.

Хоча її рідні струджують, що під час вагітності й перед пологами у неї не було жодних ускладнень, а тому вважають, що причиною її смерті стали лікарі, а саме їхня недбалість.

Власне, з такою заявою, як повідомили у Секторі комунікації ГУНП у Тернопільській області, до поліції звернувся батько померлої.

Сталося нещастя у пологовому відділенні, що у другій міській лікарні. До слова, на початку червня у цьому ж пологовому померло немовля. Тоді батьки також звинувачували лікарів, які не змогли передбачити небезпеки та врятувати їхню дитину.

При цьому, тоді, як і тепер головний лікар закладу Віктор Кміта відмовлявся що-небудь коментувати, посилаючись на те, що триває розслідування.

Так, за словами поліцейських, за фактом смерті жінки порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 140 ККУ – неналежне виконання професійних обов’язків. У випадку із смертю немовляти кваліфікація статті була важчою й передбачала покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі терміном на три роки.

Тепер же санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до п’яти років, або у вигляді виправних робіт на термін до двох років, або обмеження волі на термін до двох років, або позбавлення волі на той же термін.

Водночас призначена судово-медична експертиза щодо обставин і причин смерті, яка повинна надати об’єктивну оцінку діям медиків.

 

Львів’яни потрапили на Тернопільщині у прикру аварію (ФОТО)

Тернополянка випила лише один бокал вина, сіла за кермо і попалася поліції