Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі на вихідні буде смачно: приготують три тонни рибної юшки

Черговий гастрономічний рекорд встановлять у Тернополі 8 липня. Відбудеться це в рамках фестивалю «Коропфест», який триватиме у місті 7-9 липня.

Декілька років його проводили у Коропці Монастириського району. Але згодом у селищі змінився міський голова і фестиваль перестали організовувати.

Відновити його вирішили учасники «Гільдії рестораторів Тернопілля», але вже у Тернополі. Запросили на захід і гостей з Коропця. Тернопільські ресторатори сподіваються, що коропецькі господині приїдуть на фестиваль, щоб приготувати страви з риби. Та найголовнішою подією стане новий рекорд – найбільша кількість рибної юшки, приготовленої в одному казані.

– До події ми спеціально виготовили казан на 3 тисячі літрів юшки, – розповів Руслан Миронов, один з організаторів фестивалю. – Це величезна посудина 2,5 метри в діаметрі і заввишки 90 сантиметрів. Його буде тримати найбільший пересувний кран, який вдалося знайти в Тернопільській області. Готуватимуть юшку на відкритому вогні кращі кухарі наших ресторанів. На уху піде більше півтони коропа, півтони картоплі, 100 кілограмів цибулі, 100 кілограмів моркви, 10 кілограмів спецій тощо. В одного із учасників «Гільдії рестораторів» є свій ставок і коропа ми братимемо звідти. Юшка буде смачна і навариста, зробимо її на совість. Безкоштовно юшку зможуть скуштувати всі охочі, вистачить на всіх. Рекорд буде в суботу, 8 липня, десь після п’ятої вечора.

Під час попереднього гастрономічного рекорду на початку червня, на фестивалі «Галицька дефіляда» зробили найдовший торт в Україні. Тоді представник «Книги рекордів України» Лана Вєтрова заначила, що Тернопіль по праву може називатися гастрономічною столицею України. Адже саме в нашому місті зареєстровано найбільше гастрономічних рекордів. Тому представники Гільдії рестораторів і надалі встановлюватимуть нові рекорди.

Фестиваль буде цікавим не тільки рекордною кількістю рибної юшки. Кожен з представлених закладів готуватиме свою страву з риби. Зокрема, буде паелья з рибою, мадярська рибна юшка «Галасле», фарширована скумбрія, запечений короп, рибна юшка з білими грибами та інші.

Окрім кулінарної складової буде багато музики та різних розваг. Виступатимуть на фестивалі відомі гурти: «Ot Vinta», «Медовий полин», «Триставісім», «Чорні черешні», «Шосте чуття», «Чумацький шлях» та інші. Будуть танцювальні майстер-класи, запуск небесних ліхтариків та вогняне шоу. Діятиме дитяча локація і лекторій. Триватиме фестиваль 7-9 липня у парку імені Тараса Шевченка. Стартує він 7 липня з 15-ої години дня, пише “ЗЗ”.

 

Програма фестивалю КОРОПФЕСТ

7 липня, п’ятниця

15.00 – Початок роботи фестивалю

17.30 – Дитяче містечко

18.00 – Танцювальні майстер-класи

19.00 – Лекторій

19.30 – гурт GLORIA BAND

21.00 – гурт ЧОРНІ ЧЕРЕШНІ

8 липня, субота

16.00-18.00 – Танцювальні майстер-класи

18.00 – Дитяче містечко

18.00 – Встановлення рекорду України – приготування 3000л рибної юшки (*Безкоштовне частування)

18.00 – гурт HERO IS COMING

19.00 – гурт ATLANTIC GARDENS

20.00 – гурт МЕДОВИЙ ПОЛИН

21.00 – гурт ТРИСТАВІСІМ

22.00 – Рекордний запуск НЕБЕСНИХ ЛІХТАРИКІВ

22.00 – OPEN-AIR під відкритим небом

9 липня, неділя

16.00-18.00 – Танцювальні майстер-класи

18.00 – Дитяче містечко

18.00 – гурт PAPER PLANET

19.00 – гурт ЧУМАЦЬКИЙ ШЛЯХ

20.00 – гурт ШОСТЕ ЧУТТЯ

21.00 – гурт OT VINTA

22.00 – ВОГНЯНЕ ШОУ

У Тернополі псевдополіцейські обікрали квартиру

Біля “Новуса” водій люксового авто перекрив перехід для пішоходів (ФОТО)