Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі будують єпархіальний собор УПЦ КП (ФОТО)

Триває будівництво кафедрального собору святих рівноапостольних Костянтина і Єлени – головної святині Тернопільської єпархії УПЦ Київського патріархату.

16 червня завершено роботи з монтування опалубки для заливки бетонної основи фундаменту майбутньої святині, повідомляє tersobor.org.ua.

На сайті опубліковано світлини, на яких вже можна побачити контури храму.

Як повідомлялося раніше, 6 квітня 2017 року, у переддень свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, Високопреосвященнійший Нестор, архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький, звершив молебень на початок будівництва кафедрального собору святих рівноапостольних Костянтина і Єлени.

Закладення першого каменю під будівництво кафедрального собору святих рівноапостольних Костянтина і Єлени звершив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет 30 жовтня 2016 року.

Святійший Владика висловив сподівання, що за допомогою парафіян храму, влади, меценатів, благодійників за кілька років на цьому місці постане величний собор і закликав усіх молитися і робити все для того, щоб Господь допоміг побудувати головний храм Тернопільської єпархії, щоб тут звершувалися богослужіння, люди отримували духовну їжу і щоб Церква вела нас до вічного блаженного життя.

Джерело: cerkva.te.ua

 

Будівельна компанія «Креатор-Буд» передала три тисячі квадратних метрів на квартири бійцям АТО

На краденому велосипеді чоловік планував з Тернополя заїхати аж у Гусятин