Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Збаражі учасник АТО скоїв смертельну аварію

Трагедія сталася ще 27 червня близько 21.40 год. на об’їзній «Тернопіль-Збараж-Ланвці». Водій автомобіля ВАЗ-2107 не впорався з керуванням, виїхав на узбіччя і зіткнувся з водієм мотоблоку.

Внаслідок аварії 60-річний водій мотоблоку з внутрішньою кровотечею потрапив до лікарні. Утім, травми виявилися несумісними з життям… 

Як повідомили у Секторі комунікації ГУНП у Тернопільській області, при виїзді слідчо-оперативної групи на місце події з’ясувалося, що 37-річний водій-винуватець ДТП перебував за кермом в стані алкогольного сп’яніння. Це також підтверджують результати проведеної експертизи.

За словами слідчого, водія відразу ж після аварії затримали у порядку статті 208 КПК і того ж вечора йому оголосили підозру у скоєнні аварії із смертельним наслідком. Суд обрав йому міру запобіжного заходу на нічний період доби з 22-ої год. до 6-ої ранку.

Наразі, як повідомляють у поліції, проводяться різні експертизи, триває слідство, після завершення якого матеріали справи передадуть до суду.

За фактом скоєння дорожньо-транспортної пригоди порушено кримінальне провадження за ч.2 ст. 286 ККУ – порушення правил дорожнього руху, які спричинили смерть.

Санкція статті потерпілого передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до трьох років або без такого.

Водночас, як зазначив слідчий, підозрюваний визнає провину і розкаюється у скоєному. Надалі все залишається за судом, який має надати належну правову оцінку діям підозрюваного. Утім, родичі загиблого побоюються, що винуватцю аварії удасться уникнути покарання.

Відомо, що він перебував на східному фронті, де воював у складі 24-ої бригади. У 2015 році його було важко поранено на 31-ому блокпосту на Луганщині.

Галина ТИХА

 

На Тернопільщині судять активіста, який брав участь у «сміттєвій люстрації» судді Варневич

Вражаюча гроза у Тернополі: тернополяни сфотографували блискавки у небі (ФОТО)