Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У загиблої в аварії на Тернопільщині сиротою залишився 3-річний синочок

25-річна жінка, яка загинула внаслідок аварії поблизу села Нагірянка Чортківського району, їхала на море зі своїм трирічним синочком та батьком.

Як повідомили очевидці аварії, потерпілу, у результаті того, що автобус зірвався у кювет і перекинувся, викинуло із салону та затисло між автобусом та деревом. За кілька хвилин до трагедії вона встигла помінятися місцями із своїм трирічним синочком, що, власне, і врятувало його від смерті.

Відомо, що в пасажирському автобусі на відпочинок до Приморського, що в Одеській області, їхали 53 пасажири. З ними були двоє водіїв. Як пасажири, так і поліція припускають, що аварія сталася через технічну несправність автобуса. Адже, за словами пасажирів, поїздка із самого початку не було спокійною.

Одним із тривожних дзвіночків несправності автобуса було те, що по дорозі загорілося багажне відділення. Але загоряння вдалося погасити й автобус продовжив свій маршрут.

Проте, за словами пасажирів, вони мали їхати через об’їзну Чернівців, а поїхали чомусь через Тернопіль. На даній ж ділянці дороги, де сталася аварія, дуже небезпечно через крутий поворот та схил, а того дня ще й падав дощ.

За попередньою інформацією водій автобуса на повороті не зменшив швидкості руху і його занесло на зустрічну смугу, внаслідок чого він зачепив відбійник та злетів у кювет. Це свідчить про те, що він, керуючи автобусом, не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував стану дорожнього покриття, що й призвело до аварії.

– Під час огляду транспортного засобу було видно, що він технічно несправний. А на час дорожньо-транспортної пригоди був дуже великий дощ, що, можливо, й стало супутньою причиною аварії, – зазначив керівник відділу забезпечення дорожнього руху ГУНП у тернопільській області Володимир Зигрій.

Крім, загиблої, внаслідок аварії постраждали ще й п’ятеро пасажирів. У них були порізи на тілі, а також забої та садна. Утім, через кілька годин після госпіталізації, їх відпустили додому. 26-річний водій автобуса, житель міста Калуш, як і його старший напарник не постраждали. Наразі триває слідство за даним фактом порушено кримінальне провадження.

Нагадаємо, аварія сталася у суботу, 8 липня, близько сьомої години вечора на автодорозі «Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече» в с. Нагірянка Чортківського району.

Галина ТИХА

На Тернопільщині водій мікроавтобуса збив трьох неповнолітніх

Житель Тернопільщини загинув страшною смертю