Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські абітурієнти вже не зможуть подати документи на вступ

26 липня уже завершився термін подачі документів на вступ до вищих навчальних закладів. Тепер тим, хто встиг подати документи, залишається чекати на отримання результатів.

Так, оприлюднення рейтингового списку буде 1 серпня 2017 року. Зарахування на бюджет відбуватиметься до 7 серпня, а зарахування на контракт – до 30 вересня.

Найпопулярнішою спеціальністю цього року в Міністерстві освіти й науки України назвали економіку. Також вступники часто вибирали право, туризм, міжнародні відносини і комп’ютерні науки, замість торішніх філології, права та менеджменту. Утім, на ринку праці нині затребувані зовсім інші професії, як от фізико-математичні, природниці та аграрні спеціальності.
Водночас, у Міністерстві освіти й науки України назвали вузи-лідери за кількістю прийнятих заявок. Серед таких: КНУ ім. Т. Шевченка, Львівський національний університет ім. І. Франка, Київський політехнічний університет ім. І. Сікорського, Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича та Національний університет «Львівська політехніка».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про рейтинг вишів Тернопільскої області у загальному українському рейтингу та у ТОП-200 університетів.

На Тернопільщині нелюди обікрали 84-річну бабусю

У центрі Тернополя триває ремонт тротуарів на двох вулицях (ФОТО)