Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільським абітурієнтам варто поквапитися – вступна кампанія уже стартувала

Вступна кампанія-2017 для цьогорічних абітурієнтів уже розпочалася і проходитиме вона виключно в електронній формі.

Зокрема, у зв’язку з тим, що шкільні атестати випускникам були вручені у третій декаді червня, то вже з 29 червня для них відкрилася можливість реєструвати свої електронні кабінети й завантажувати туди скановані копії необхідних документів.

Як повідомляють в управлінні освіти й науки Тернопільської ОДА, розраховують, що вже до 11 липня подати документи зможуть більшість вступників. А це, відповідно, дасть змогу зменшити пікове навантаження, яке триває перші два­-три дні вступної кампанії.

При цьому, як додають в управлінні освіти та науки облдержадміністрації, цього року, як і попередні роки, абітурієнтів будуть відбирати на основі результатів зовнішнього незалежного оцінювання, середнього бала атестата, вступних іспитів чи творчого конкурсу, звичайно, якщо це передбачено законодавством, а також згідно із коефіцієнтами, які є різними для різних регіонів, а також спеціальностей.

Цьогорічною новацією буде зменшення кількості заяв, які можна подати на місця держзамовлення: лише 9 заяв на 4 спеціальності, а не 15 заяв на 5 спеціальностей, як було раніше. Утім, це стосується лише державного замовлення. Якщо абітурієнти хочуть стати студентами, які навчатимуться на контрактній формі навчання, то кількість заяв не обмежена.

Водночас, цікавим є те, що цього року дозволили абітурієнтам вступати до вишів із минулорічними сертифікатами, які підтверджують складання ЗНО.

У Тернополі зупинили п’яного, який неправильно кермував автівкою

На лаві підсудних опинилися грабіжники, які поблизу Тернополя влаштували криваву стрілянину