Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополяни — у складі збірних України!

Відразу в трьох престижних форумах з легкої атлетики візьмуть участь наші земляки

У легкій атлетиці настають вирішальні моменти сезону’2017. Лічені тижні залишилися до головного змагання сезону, чемпіонату світу в Лондоні, який стартує 4 серпня.

А найближчими днями розпочинаються відразу три молодіжних форуми — чемпіонат світу серед юнаків (до 18 років), а також чемпіонати Європи серед юніорів (до 20 років) та серед молоді (до 23 років). В усіх цих змаганнях честь збірної України будуть захищати тернополяни.

Чемпіонат Європи серед молоді розпочнеться у четвер, 13 липня, в польському Бидгощі. Тут Україна буде представлена 50-ма спортсменами, серед яких наша бігунка на стаєрські дистанції Наталя Стребкова.

Тернополянка виступить на дистанції 3000 м з перешкодами, де нещодавно встановила молодіжний рекорд України і має другий результат сезону серед молоді Європи. Отже, Наталя — одна з реальних претенденток на здобуття медалі.

Значно важче завдання у спринтера Василя Макуха, який стартуватиме на дистанціях 100 та 200 метрів у кенійському Найробі, де вже 12 липня розпочинається юнацький чемпіонат світу.

Конкуренція на спринтерських дистанціях у світі дуже жорстка, і Василь поки не входить до 20-ки кращих у своїй віковій групі. Та чому б не змінити ситуацію прямо на чемпіонаті планети?!

Нарешті, 20 липня, в італійському Гроссето розпочнеться чемпіонат Європи серед юніорів, де Тернопілля буде представлене відразу двома штовхачами ядра — Іваном Карюком та Олександром Шилівським. У європейському рейтинг-листі юніорського ядра Іван йде наразі 10-им, а Олександр — 20-им, а отже, обидва посперечаються за вихід до фіналу.

Олекса СОНЯХ

 

На трасі Тернопіль-Бучач 13-річна дівчина впала з мопеда і потрапила в реанімацію

На Тернопільщині зіткнувся мотоцикл з гужовою підводою. Неповнолітні потрапили у лікарню