Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополянам, які економили субсидії, почнуть роздавати гроші

Тернополяни, які користуються індивідуальним опаленням і мають зекономлені субсидії, отримають гроші за зекономлений газ.

З червня сім’ї, які отримували субсидії на житлово-комунальні послуги і які використали за опалювальний сезон газу менше, ніж передбачалося соціальним нормативом, зможуть отримати за зекономлений газ гроші.

Про це нещодавно під час прес-конференції повідомив директор Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко. Він уточнив, що така можливість існує лише для громадян, що використовують у своїх помешканнях індивідуальне опалення.

«У цьому році ми передбачили можливість монетизації частини невикористаних субсидій для того, щоб стимулювати громадян до ощадливого споживання енергетичних ресурсів. Тобто кожна родина, яка має заощаджену суму субсидій за підсумками опалювального періоду, вже з червня має можливість звернутися в орган соціального захисту населення з відповідною заявою і отримати еквівалент вартості 100 кубічних метрів газу при використанні індивідуального газового опалення», – пояснив Музиченко.

За його словами, на сьогоднішній день таких громадян налічується близько 1,5 млн і вони включені у відповідні списки. Про можливості отримати кошти за зекономлений газ кожну таку сім’ю будуть інформувати органи соціального захисту населення.

«Зараз відбувається інформування цих громадян. І в перспективі за 1-2 місяці вони зможуть отримати на відкриті в банках рахунки або через пошту відповідні кошти», – каже Музиченко.

Також він зазначив, що перейти на монетизацію субсидій для всіх їх одержувачів, у тому числі і для користувачів центрального опалення, Україна зможе лише тоді, коли кількість субсидіантів стабілізується, пише komun.te.ua

У Тернополі 11-річна дитина отруїлася грибами

“Підприємці Галичини” хочуть у Тернополі встановити пам’ятник Симону Петлюрі