Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Сім’ї загиблих ветеранів отримуватимуть пільги незалежно від доходу

З 1 липня 2017 року, відповідно до внесених змін Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» пільги членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни будуть надаватися без урахування середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

 

На сьогодні члени сімей загиблих мають право на отримання пільг, передбачених зазначеним Законом, за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує 2240 грн.

Внесені зміни скасовують обмеження щодо категорій загиблих (померлих) військовослужбовців і передбачають, що усім членам сімей ветеранів війни, яким встановлено статус осіб, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» пільги будуть надаватися без урахування середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

До зазначених пільг, зокрема, відносяться:

– безоплатне одержання ліків, лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення за рецептами лікарів та безоплатне першочергове зубопротезування (за винятком протезування з дорогоцінних металів);

– 50% знижка на квартплату, користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) та скрапленим балонним газом для побутових потреб в межах середніх норм споживання;

– 50% знижка на вартість палива, в тому числі рідкого, в межах норм, встановлених для продажу населенню, для осіб, які проживають в будинках, що не мають центрального опалення.

Для отримання додаткових роз’яснень тернополяни можуть звернутись в управління соціальної політики міської ради за адресою вул. Лисенка, 8 каб. 5, 10, (тел. 23-61-66).

Активісти викликали поліцію до… начальника патрульної поліції (ФОТО, ВІДЕО)

ДТП біля Тернополя: п’яний водій, який ледве ходив, в’їхав у дерево (ФОТО)