Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Суд виніс вирок у справі резонансної «сміттєвої люстрації» у Кременці

Сьогодні, 17 липня, у Збаразькому районному суді проставили крапку (але поки що на першому рівні у суді першої інстанції) у справі резонансної «сміттєвої люстрації» кременецьких суддів.

Про це зазначив на своїй сторінці у Фейсбуці керівник ГО «Народна рада Кременеччини» Віталій Савчук.

«Сьогодні, 17 липня, було оголошено рішення по справі «кременецької люстрації суддів» щодо представника Правого сектора Тернопільщини Селедського Олега, – пише він. – Нагадаю, що інший підсудний по даній справі, представник Народної Ради Кременеччини Віталій Ващенко був убитий на своєму подвір’ї у травні минулого року».

Водночас, пан Віталій додав, що з жовтня 2015-го до травня 2016-го суд лише намагався розв’язати «проблему» об’єднання-роз’єднання справ Ващенка-Селедського.
«Олегу Селедському прокуратура інкримінувала все: зговір, участь у злочиному угрупуванні, організацію, нанесення тілесних і т.д. Про деталі пізніше, а зараз по суті. Суд визнав практично всі обвинувачення прокуратури бездоказовими, і тому щодо Олега Селедського застосовано лише покарання у вигляді сплати штрафу у розмірі 1700 грн.
Як будуть далі розвиватися події покаже час», – зазначив Віталій Савчук.

Нагадаємо, за фактом «сміттєвої люстрації» щодо Олега Селецького було порушено два кримінальні провадження за ч.2 ст. 296 ККУ – хуліганство, яке карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на термін до шести місяців, або обмеженням волі на термін до трьох років, та за ч.1 ст. 377 ККУ – погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного. Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на термін до двох років, або арешт на термін до шести місяців, або обмеження волі на термін до трьох років, або позбавлення волі на такий же термін.

 

У Тернополі на “Східному” сусід побив пенсіонерку

У тернопільському парку спорудили арку за мільйон (ФОТО)