Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Про справу хлопчика, який помер на Львівщині внаслідок помилки лікарів, дізнався Порошенко

Ромчику було 12 років

Батько 12-річного Романа Кулика під час візиту Петра Порошенка на Тернопільщину передав Президенту пакет документів щодо розслідування смерті дитини після перебування на лікуванні в Жидачевській районній лікарні. Про це чоловік підтвердив кореспонденту ІА ZIK.

Ромчику було 12 років

Володимир Кулак, який є відомим на Тернопільщині громадським активістом, має тверде переконання: дитина загинула внаслідок непрофесіоналізму й халатності лікарів, і дарувати таку жахливу помилку він не збирається. Також він звернувся у Прокуратуру Львівської області та у Департамент охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації.
«Я сьогодні (13 липня) передав пакет документів та звернення по даній трагедії моєї сім’ї Президенту України, він був сьогодні в Тернополі, вдалось з ним поговорити», – розповів батько Володимира.
Як відомо, 13 липня Петро Порошенко перебував з робочим візитом на Тернопіллі, де взяв участь у відкритті діагностичного корпусу лікарні. Саме тоді пану Володимиру, який проживає у Тернополі, вдалося передати пакет документів протокольній службі Президента. З Порошенком після цього він мав коротку розмову особисто.

ІА ZIK спробував дізнатись у правоохоронців та профільного департаменту ЛОДА про хід розслідування резонансної справи.
У прокуратурі Львівської області розповіли, що їм відомо про цей трагічний випадок, звернення перебуває на контролі. Про те, чи відкрито провадженні і на якому етапі перебуває слідство, обіцяли повідомити у відповідь на інформаційний запит.
В обласному управлінні Національної поліції відмовились коментувати ситуацію. У них поки інформація відсутня.
Чи буде ця справа скерована на розслідування в органи Нацполіції, також не відомо, адже випадок складний і має свою специфіку. Він потребує ряду ґрунтовних експертиз, які повноважений проводити обласний департамент охорони здоров’я. Куратором розслідування буде прокуратура, яка, очевидно, і буде оголошувати про етапи слідства.
В обласному департаменті охорони здоров’я усно ситуацію не коментують, відтак IA ZIK скерував письмовий запит.
Нагадаємо, трагедія сталася в ніч з 20 на 21 червня. Як розповідає батько, хлопчик перебував на канікулах у бабці у селі Мазурівка Жидачівського району. Ще звечора його забрала швидка і відвезла в Жидачівську районну лікарню з сильними болями в животі. Спочатку лікарі діагностували тепловий удар, потім – харчове отруєння, гіпертонію, виразку шлунку, згодом все списували на нерви і навіть симуляцію. Батько розповідає, «коли горе-лікарі спохватились і почали збирати хворого в ОХМАТДИТ, то виявилось, що потрібно гроші на пальне для швидкої». А час ішов невблаганно… Лікарі у Львові не змогли зрозуміти, чому з яскраво вираженими симптомами кишкової непрохідності їх колеги у Жидачеві не везли дитину терміново у спеціалізовану клініку, чому не викликали спецавтомобіль і чому призначали ліки, які лише погіршували ситуацію?
Подія сколихнула користувачів соцмереж та журналістів. ІА ZIK скерував запити в обласні управління Прокуратури, Нацполіції та охорони здоров’я. Також в Адміністрацію Президента.
«Мені вже сина не вернеш, навіть якщо рішенням суду тих «медиків» Жидачівської районної лікарні розстріляти, мені важливо, щоб отакі «лікарі», дилетанти безвідповідальні не мали шансів когось лікувати і калічити та вбивати, бо якщо не знаєш – відправляй відразу у Львів, або хоча б проконсультуйся з досвідченішими лікарями, я хочу, щоб такі концтабірні «лікарі» більше не мали шансів працювати у лікарнях України, щоб не питали у хворого, чи маєте гроші на заправку швидкої до Львова, як питали у нас!!!», – написав батько дитини у соцмережах.
Зараз він вимагає справедливого покарання лікарям та наполягає на необхідності медичної реформи, щоби «ситуація змінилась раз і назавжди і за совкову медицину не довелося платити життям дітей».
Вже коли готувався матеріал, знову зателефонував Володимир Кулак і повідомив, що, очевидно, після дзвінка ZIK в обласне управління Нацполіції, з ним, врешті, зв’язалися слідчі з Жидачівського райвідділу. Розпитували і обіцяли розпочати процесуальні дії.

Патрульна поліція оштрафувала підрядника, який встановлював кіоски на вулиці Шептицького

Головний тренер ФК “Тернопіль” відновлює кар’єру гравця