Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Паломницькому центру, де знаходиться ікона Богородиці, яка плаче, надали право повного відпусту

9 липня, в неділю, у селі Буцнів Тернопільського району відбулось урочисте проголошення повного відпусту для парафіяльної церкви Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії, який надав Святіший Отець Папа Римський Франциск, через Апостольську пенітенціарію.

Варто зазначити, що в даному храмі знаходиться чудотворна ікона Божої Матері Буцнівської, яка належить до двадцятки плачучих ікон України та походить із XVIII ст., повідомляють у прес-службі Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ.

Урочистості розпочалися із зустрічі Владики Теодора (Мартинюка), Єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівського, який очолив Архиєрейську Божественну Літургію та виголосив проповідь, порушивши духовно-моральні проблеми корупції та браку релігійного виховання молоді в школах.

В кінці Літургії настоятель храму о. Євгеній Кобильник зачитав декрет від Апостольської пенітенціарії, про можливість отримання відпусту для всіх вірних тричі на рік, а саме в першу неділю після свята Різдва Івана Хрестителя, на свято Верховних апостолів Петра й Павла (12 липня), а також на храмове свято Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії (22 грудня) та подякував усім за участь у молитві, а найголовніше митрополиту Василію (Семенюку) за його старання щодо можливості отримання цього відпусту.

Також  із словом до усіх присутніх звернувся настоятель буцнівської православної громади о. Олег Гах та передав вітання та благословення від владики Нестора, Архиєпископа Тернопільського УПЦ КП.

Опісля відбувся концерт духовної пісні за участі місцевих виконавців, працівників районного будинку культури та гурту тріо «Глорія» із Тернополя, під час концерту кожен зміг почастувати військової каші, яку залюбки безкоштовно роздавали наші захисники з Тернополя.

Загалом у першій прощі в Буцневі взяло участь 22 священики та близько тисячі паломників із Тернополя та довколишніх місцевостей, зокрема Великої Березовиці, Великих Гаїв, Острова, Великої Луки, Настасова, Серединок, Мишковичів та інших сіл, багато паломників приходили пішки аби випросити миру для нашої Батьківщини.

Наступний відпуст відбудеться 12 липня на свято Верховних апостолів Петра й Павла. Кожної першої суботи місяця в храмі Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії відбуваються молитви на оздоровлення, під час яких кожен має можливість приступити до Буцнівської Чудотворної Ікони Божої Матері.

У центрі Тернополя п’яний водій не встиг загальмувати і скоїв аварію

На Тернопільщині судять активіста, який брав участь у «сміттєвій люстрації» судді Варневич