Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині є англомовний табір для дітей, який спонсорують американці

На базі резиденції Патріарха Йосифа Сліпого, що у селі Заздрість Теребовлянського району, почала працювати літня англомовна школа для дітей. Фінансують її американці.

Як розповіла керівник літньої школи Ірина Іванкович, уже третій рік поспіль товариство «Свята Софія» із Сполучених Штатів Америки організовує благодійну літню школу англійської мови для дітей-переселенців із зони АТО, для дітей, чиї батьки є учасниками АТО, сиріт, а також семінаристів вищих духовних семінарій України. «Це – школа мовного занурення і навчання ведеться англійською мовою, а також цілий житловий процес – є зануренням в англійську мову», – наголошує Ірина Іванкович.

Діти навчаються з семи областей України. Цього року у таборі – 29 учасників. Метою навчання є не тільки поглибити знання з англійської мови, а й закріпити духовний фундамент, позаяк школа відбувається на родинному обійсті Йосифа Сліпого. Власне, девізом школи є мото, яке Йосиф Сліпий заповів молодому поколінню, – «Віра і наука».

Резеденція Йосифа Сліпого, де розташовується мовний табір

– У школі намагаються створити родинне середовище, у якому діти могли б відпочити, збагатитися духовно, покращити рівень англійської мови, позаяк навчання ведеться на 5 рівнях, – розповідає пані Ірина. – Навчання диференційоване, по предметне. Цього року інструктори приїхали із США, з Бельгії та Австрії. Є п’ять предметів. Навчання триває до обіду і після обіду. Передбачені перегляди кінофільмів, обговорення, караоке, розважальний етап, а саме: активний відпочинок на свіжому повітрі, виїзні екскурсії у Чернівці, у Львів, проща до Зарваниці.

Це безвиїзна школа. Діти проживають у ній три тижні. Повністю опікується і спонсорує цей проект товариство «Свята Софія» із США у співпраці з різними благодійними організаціями як українськими, так і іноземними.

Навчання стартувало 16 липня і триватиме до 5 серпня. Цього року також школа отримала акредитацію американського Менур-коледжу, тобто учасники, які здають успішно іспити з англійської мови, отримують сертифікат 120 годин англійської мови в школі в Америці.

Вік учасників від 15 до 24 років.

Діти зголошуються брати участь у таборі через благодійні організації, через обласні державні адміністрації, а також через соцмережі.

 

Загальнонаціональна проща у Зарваниці зібрала прочан із усього світу (ФОТОРЕПОРТАЖ)

В аварії на трасі Львів-Тернопіль загинуло троє людей (ВІДЕО)