Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині незаконно вирощували наркотичну рослину (ФОТО)

Правоохоронці  у с. Темногайці, на земельній ділянці виділеній для ведення особистого селянського господарства, виявили незаконний посів та вирощування снотворного маку. Користувачем земельної ділянки, на якій знайдено дані рослини, являється місцева жителька пенсійного віку. Загалом виявлено та вилучено 337 рослин.

На даний час вирішується питання про внесення даних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Санкція ч.1 ст. 310 КК України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) передбачає покарання у вигляді накладення штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Поліцейські нагадують жителям нашого краю, що суспільну небезпеку незаконного культивування нарковмісних рослин представляє собою можливість незаконного виробництва або виготовлення з його плодів і стебел наркотичних засобів, що заподіює значну шкоду населенню і сприяє поширенню наркоманії.

Рейди з виявлення незаконних посівів маку під час оперативно-профілактичної операції «Мак-2017» тривають з 1 червня на всій території України та завершаться 28 вересня.

Таланти Тернополя: студентка створила макет руки, яка озвучує мову жестів (ФОТО)

На Тернопільщині жінка набрала товару в супермаркеті і втекла