Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині на літній період близько 15 тисяч сімей залишилися без субсидій

На Тернопільщині через ряд причин при перерахунку субсидій на літній період близько 15 тисяч сімей залишилися без субсидій.

В Україні загалом і на Тернопільщині зокрема вже відновилася робота управлінь соціального захисту щодо перерахунку субсидій. І вже станом на 30 червня в області було перепризначено більше 80% субсидій. Нагадаємо, робота була зупинена через те, що в Україні почала діяти оновлена програма житлових субсидій, яка передбачає спрощення порядку надання населенню субсидій. Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА Вадим Боярський на прес-конференції щодо стану призначення та отримання субсидій в області на літній період.

За його словами, кількість сімей, яким необхідно було перепризначити субсидії на літній період з травня 2017 року складала більше 218 тисяч. Нині ж станом на 30 червня 2017 року субсидії на житлово-комунальні послуги в області отримує 192 341 домогосподарство, в тому числі 180 192 сім’ї проведено перепризначення на наступний літній період та 14 700 відмовлено у перепризначенні з різних причин.

Також Вадим Боярський додав, що в цілому по області із заявами щодо виплати частини невикористаних субсидій, або так званої монетизації, звернулися 13 720 осіб. А чисельність отримувачів субсидій, які включені до списків підприємств-надавачів послуг, у яких на рахунках залишилася частина невикористаних субсидій складає понад 130 тис. осіб, з них з електропостачання 97 осіб, з газопостачання 129 тис. 987 осіб. Орієнтовна сума, що підлягає виплаті складає 143 млн. 719 тис. грн. З них за електропостачання – 16 млн. грн., за газопостачання – 143 тис. 703 тис. грн.

 

На Тернопільщині працівник поліції вимагав і отримав 300 доларів хабара

Мораль безсила проти реалій. У Тернополі оприлюднили страшні факти про торгівлю людьми