Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині близько 8 тисяч домогосподарств заборгували за компослуги

На Тернопільщині є близько 8 тисяч домогосподарств із заборгованістю за комунальні послуги. А це відповідно не дає їм права на отримання субсидії на літній період 2017 року.

Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА Вадим Боярський.

За його словами, відповідно до чинного законодавства наявність боргу за комунальні послуги за два місяці «відбирає» у людей право на отримання субсидії. Хоча вихід усе ж є – у випадку погашення цього боргу.

– Людина має час, а саме два місяці, протягом яких може розрахуватися за послугу, пред’явити відповідний документ управлінню соціального захисту населення й вже тоді отримати перепризначену субсидію з 1 травня 2017 року, – каже Вадим Боярський. – Якщо ж вона пропустить визначений термін для сплати, то їй призначатимуть субсидію з місяця звернення.

При цьому, як пояснив Вадим Андрійович, потрібно ретельно перевірити, звідки борг, адже це може бути помилка організацій, які надають послуги. Зокрема, як він наголосив, що борг може утворитися у таких випадках: якщо він був перед опалювальним періодом, а тому переходить з місяця в місяць; якщо людина не сплачувала обов’язкову плату, тобто була призначена субсидія, свою частину держава виконувала, а людина – ні; якщо людина не платила за понаднорму, бо субсидія призначається в межах соціальної норми, при перевищенні якої потрібно платити свої кошти.

– У випадку, якщо ж у квитанції про оплату за комунальні послуги за червень не вказано розміру субсидії, то, щоб пришвидшити процес, слід звернутися до своєї обслуговуючої організації та до управління соціального захисту населення для перевірки, чи немає боргу. Тоді перерахунок субсидії відбудеться оперативніше, – зауважив Вадим Боярський.

 

Допоможіть врятувати молодого вчителя (ВІДЕО)

На тернопільському ринку – чорниці та малини на будь-який смак