Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На сесію облради винесено багато «гарячих» питань

У середу, 5 липня, відбудеться п’яте пленарне засідання сесії Тернопільської обласної ради. До порядку денного включено близько 90 питань, які потребують розгляду і відповідно прийняття рішень.

Загалом, будуть розглядати перелік питань, які запропоновані частиною депутатів Тернопільської обласної ради відповідно до ч.7 ст. 46 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», перелік невідкладних питань роботи Тернопільської обласної ради, які пропонуються для включення до порядку денного п’ятої сесії, а також перелік питань порядку денного п’ятої сесії Тернопільської обласної ради, які залишилися нерозглянутими під час четвертого пленарного засідання

Зокрема, планується розгляд таких питань, як недопущення впровадження в Україні ринку земель сільськогосподарського призначення, питання утворення госпітальних округів, раціональність використання коштів при відборі проектів, які фінансуватимуться за кошти Державного Фонду Регіонального розвитку. Буде також багато питань, які стосуються медичної сфери та соціального життя мешканців області.

Крім цього, серед переліку невідкладних питань, які пропонується включити до порядку денного, є інформація ГУНП у Тернопільській області про стан розслідування вбивства Ірини Мукоїди, жительки селища міського типу Вишнівець Збаразького району та про затвердження Антикорупційної програми Тернопільської обласної ради на 2017 рік, а також розгляд питання про умови праці голови Тернопільської обласної ради та його заступників.

При цьому ж до порядку денного включено питання, яке передбачає звіт Управління капітального будівництва Тернопільської ОДА, ініційований рядом громадських організацій та політичних партій. До цього пулу входять Тернопільський осередок ВО «Автомайдан», екологічна організація «Скеля», ДемАльянс Тернопіль, Сила Людей Тернопільська область, Коаліція ГО «Тернопільський центр реформ» тощо.

Як повідомляють активісти «Автомайдану» на своїй сторінці у Фейсбуці, йтиметься про використання управлінням коштів Фонду Регіонального розвитку. Позаяк, як сказано у дописі, проведені «Автомайданом» антикорупційні розслідування дають підстави підозрювати керівництво структурного підрозділу облдержадміністрації у зловживаннях та недбалості. Відтак, активісти запрошують громадськість заслухати звіт і разом з депутатами дати оцінку його роботі.

З липня – іспити за новими екзаменаційними питаннями з ПДР

У Тернополі зупинили п’яного, який неправильно кермував автівкою