Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Cвідки готові підтвердити невинуватість затриманого в Італії бійця із Тернопільщини

Адвокат затриманого в Італії уродженця Тернопільщини Віталія Марківа заявив, що є свідки, які готові підтвердити невинуватість українського бійця.

Захист офіцера Національної гвардії Віталія Марківа, затриманого в Італії за звинуваченням у вбивстві журналіста Андреа Роккеллі, проситиме суд дозволити допит свідків в Україні

Про це повідомив адвокат нацгвардійця Раффаеле делла Валле, передає Радіо Свобода.

“Ми будемо просити суддю надати дозвіл на спеціальну юридичну процедуру міжнародного права, яка дозволить допит свідків в Україні. Це є одна з технічно-юридичних проблем справи”, – пояснив адвокат.

У той же час, і, посилаючись на конфіденційність розслідування, адвокат не уточнив, чи вже готовий перелік свідків в Україні.

За словами делла Валле, попередній допит у справі Марківа призначено на понеділок, 17 липня.

На цьому засіданні, уточнив захисник, ще не буде розглядатися питання про вибір запобіжного заходу для Марківа.

“Ми заявимо про невинуватість затриманого. Це буде попередній допит, щоб зрозуміти, як розвивалися події”, – додав делла Валле.

За словами адвоката делла Валле, сторона захисту за сприяння українських дипломатів в Італії продовжує готувати матеріали, щоб довести невинуватість затриманого військовослужбовця. Італійський правник зауважив, що справа його підзахисного – надзвичайно складна, бо йдеться про факти трирічної давнини за умов складної міжнародної ситуації.

Окрім того, запит на дозвіл бути присутніми під час допиту 17 липня подали представники генерального консульства України в Мілані, але вони передбачають, що їх не допустять, зважаючи на закритий порядок слухання.

1 липня українська Генпрокуратура повідомила, що в Італії затримано заступника командира взводу першого батальйону Нацгвардії ім.Кульчицкого, громадянина України та Італії Віталія Марківа за підозрою у вбивстві фоторепортера, громадянина Італії Андреа Рокеллі поблизу міста Слов’янськ Донецької області 24 травня 2014 року.

Через Президента тернопільські медики завтра вийдуть на роботу о сьомій ранку

Потужний град вкрив село на Тернопільщині (ФОТО)