Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Загальнонаціональна проща у Зарваниці зібрала прочан із усього світу (ФОТОРЕПОРТАЖ)

На Загальнонаціональну прощу, що проходила цими вихідними, 15-16 липня, у Марійському духовному центрі «Зарваниця» зібралися понад 100 тисяч прочан зі всієї України та з-за кордону.

За словами архієпископа та митрополита Тернопільсько-Зборівської УГКЦ Василія Семенюка, лише у перший день прощі, в суботу, зібралося близько 60 тисяч вірян. Найбільше людей було на вечірньому поході зі свічками та на недільній ранішній службі.

Загалом, за підрахунками правоохоронних органів, які забезпечували охорону громадського порядку, паломництво до духовного центру здійснили понад 100 тисяч вірних. Прибули прочани навіть із окупованих Луганська та Донецька, з Криму, а також були паломники із Чилі, Аргентини, Бразилії, Німеччини, Польщі та інших країн світу.

Участь у Загальнонаціональні прощі взяв також Префект Конгрегації Східних Церков Леонардо Кардинал Сандрі. Він зустрівся із молоддю та передав їм Апостольське благословення від Папи Римського. Перший день прощі завершився багатотисячним походом зі свічками, а другий день був присвячений святковій і торжественній Літургії.

Цього тижня на Тернопільщину приїде Гройсман

На Тернопільщині є англомовний табір для дітей, який спонсорують американці