Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Екс-тернополянка перемогла росіянку і виграла бронзу чемпіонату світу з фехтування

Колишня тернополянка Олена Кривицька, вихованка відомої місцевої школи шпаги подружжя тренерів Наталі та Віктора Духот (на жаль, Віктор Іванович вже покійний), яка вже понад 10 років виступає за збірну України і живе в Києві, здобула особисту нагороду на чемпіонаті світу в німецькому Лейпцигу.

Олена, яка нині є лідеркою в українській жіночій шпазі, почала виступи на чемпіонаті з 1/32 фіналу. На цій стадії, а також у 1/16 фіналу Олена впевнено розібралася з однаковим рахунком 15:11, відповідно, з фінкою Салмінен і американкою Харлі.

Однак, уже в 1/8 фіналу на 30-річну українку чекала перший номер посіву китаянка Сунь. У напруженому поєдинку Олена таки добилася перемоги — 15:13. Значно легше, щодо розвитку подій, склався чвертьфінальний поєдинок Олени проти четвертого номера світового рейтингу росіянки Тетяни Логунової. Кривицька відразу відірвалася в рахунку і не дала суперниці наблизитися до себе. Хоча сам поєдинок був надзвичайно нервовим, з безліччю пауз, а одного разу суперниці, намагаючись нанести укол, навіть впали одна на одну.

У півфіналі жереб звів Олену з третім номером світового рейтингу полячкою Неліп. Тут уже поєдинок складався не на користь українки, наприкінці зустрічі вона було кинулася відігруватися, довела різницю в рахунку лише до двох уколів, але на останніх секундах польська шпажиста вміло ловила Кривицьку на контратаках і довела сутичку до перемоги — 15:10.

Таким чином, Олена Кривицька здобула бронзову медаль — першу за кар’єру особисту нагороду чемпіонату світу.

А вже у середу, 26 липня, Олена матиме змогу збільшити свій медальний доробок — у Лейпцигу стартує командний турнір шпажисток, де збірна України — завжди серед фаворитів.

Олекса СОНЯХ

26 липня закінчується термін прийому документів до вишів

Смертельна аварія на Тернопільщині: загинув неповнолітній мотоцикліст (ФОТО)