Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Доля трьох тернопільських депутатів залишається під питанням через бездіяльність ТВК

У Тернополі уже близько двох місяців не може зібратися міська виборча комісія для того, щоб розпочати повноцінну роботу. Основне завдання членів ТВК полягає в тому, щоб прийняти рішення щодо відкликання чи не відкликання трьох депутатів екс-свободівців.

Нагадаємо, епопея з виключенням трьох депутатів міської ради Івана Сороколіта, Романа Навроцького та Ігоря Турського із партії ВО «Свобода» розпочалася ще напередодні великодніх свят. Утім, тоді лише було прийнято рішення про виключення їх з партії. Згодом підняли питання про те, щоб вони ще й склали мандати у Тернопільській міській раді.

Звичайно, добровільно погодитися на таке ніхто не захотів би, тому довелося йти шляхом, передбаченим законодавством. Зокрема, зібрати підписи у виборців щодо відкликання їхніх депутатів і при наявності відповідної кількості голосів рішенням територіальної виборчої комісії подати рекомендацію на з’їзд партії у Київ. І вже тоді депутати змушені будуть залишитися без мандатів.

Щоправда, комісія у Тернополі ніяк не може зібратися. Останнього разу, коли вона засідала, а це було 7 липня, були присутні лише 6 членів комісії із 18. Відповідно не було кворуму для того, щоб розпочати роботу. Коли наступного разу вона буде засідати, – наразі невідомо.

Раніше ми уже писали, що, як повідомляв голова Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» Олег Сиротюк, якщо ТВК не буде збиратися, щоб відкликати трьох депутатів, то партія буде вживати інших кроків.

Біля ставу велосипедист наїхав на 4-річну дитину

Тернополянка поскаржилася на діяльність відомої в місті бургерної