Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Долю тернопільських котелень на торфі визначать на громадських слуханнях

За наслідками зборів 17 липня на вулиці Київській створена ініціативна група щодо проведення у Тернополі громадських слухань на предмет заборони КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» впровадження котелень, які працюють на торфі.

До складу ініціативної групи увійшло 5 осіб: Юлія Мамчак, Денис Милий, Лариса Семчишин, Жанна Живко та Михайло Іваненко. Більшість членів ініціативної групи є противниками роботи котелень. Громадські слухання заплановано на 5 вересня.

Нагадаємо, що це питання викликало занепокоєння жителів навколишніх будинків. Громадські екологи переймаються, що робота торф’яних котелень може призвести до значного підвищення захворюваності тернополян на серцево-судинні патології, захворювання органів дихання. Було проведено кілька акцій протесту.

Натомість у мерії не вбачають особливої загрози у роботі цих котелень. Представники комунального підприємства стверджують, що у них наявні всі екологічні погодження щодо початку роботи котелень. Крім того, важливим елементом пропоганди за перехід на котельні із застосування торфу є часткове унезалежнення господарки міста від поставок російського газу.

З іншого боку громадські активісти наполягають на повній забороні реалізації у місті проектів, пов’язаних із будівництвом, введенням в експлуатацію та експлуатацією теплогенеруючих установок, призначених для виробництва теплової енергії з використанням альтернативних видів палива (торфу).

У Монастириському районі планують ліквідувати три школи

На Тернопільщині втопився 58-річний чоловік