Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Вбивця 17-річної Іринки з Вишнівця тієї страшної ночі за нею… стежив

Нелюд, який забрав життя 17-річної Іринки Мукоїди із Вишнівця Збаразького району, тієї страшної ночі стежив за нею дорогою до її дому. Там на дорозі, власне, він і напав на дівчину.

Про це сьогодні, 3 липня, під час прес-конференції повідомили начальник ГУНП у Тернопільській області та заступник обласного прокурора Олег Галицький. На цій ж прес-конференції вони повідомили про те, що найбільше хвилювало не лише мешканців Вишнівця, а й всю Тернопільщину, а саме – хто забрав життя у неповнолітньої дівчини та що вбивцю уже затримали.

Так, за словами Олександра Богомола, вбивцю затримали цієї ночі. Тоді ж йому обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Вбивцею виявився 16-річний мешканець сусіднього села Дзвиняча, що на Збаражчині. Хлопець закінчив перший курс Вишнівецького професійного ліцею, де навчався на кухаря.

З того, що наразі встановило слідство, відомо, що у неділю, 25 червня, коли сталося вбивство, підозрюваний у злочині, знайшов біля пошти у селищі ножа, який загубила компанія, яка відпочивала поруч. Зі своєю жертвою, за його словами, він знайомий не був, але вночі, коли дівчина поверталася додому вирішив за нею стежити. Якою була його першочергова мета, – наразі невідомо, але припускають, що все-таки нею було зґвалтування.

– Згідно з результатами судово-медичної експертизи, факт зґвалтування не підтвердився, – каже Олександр Богомол. – Як стало відомо слідству, підозрюваний стежив за потерпілою, а коли вона це відчула, то різко розвернулася. Тоді й він на неї напав. Своїй жертві підозрюваний наніс два проникаючих ножових поранення: одне – в серце, друге – в легені. Смерть була миттєвою. Вже після того нападник закинув на дівчинці плаття і роздер її нижню білизну. Вступити з нею вже мертвою у статеві стосунки йому завадила машина, яка проїжджала неподалік, адже його налякало світло фар і він утік.

Що характерно, на правій руці у підозрюваного немає великого пальця, а саме цією рукою він завдавав ножових ударів. Також, за його ж словами, жертва навіть не встигла крикнути, аби це хоч якимось чином їй допомогло. Після скоєного нелюд вів розмірений спокійний спосіб життя. Нікому не зізнався у скоєному, ходив до ліцею, спілкувався з товаришами…

Допомогло поліції встановити вбивцю велика кількість слідів, залишених на місці злочину, а також запальничка, яка випала вбивці з кишені. Слідство також встановило, що смерть дівчинки настала між 1 та 3 годинами ночі, знайшли ж її тіло над ранок. А також з’ясувалося й те, що злочин стався на тому ж місці, де і лежало тіло дівчинки.

Тепер за скоєне вбивці загрожує серйозне покарання, адже проти нього порушено кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 ККУ. Наразі він перебуває у Чортківському СІЗО.

Нагадаємо, 17-річна Іринка 25 червня святкувала зі своїми друзями День молоді, а коли вночі поверталася додому її жорстоко вбили.

Якою буде погода на Тернопільщині впродовж тижня

Тернопільський священик показав кумедне відео зняте під час вінчання в храмі (ВІДЕО)